skip to Main Content
HKSŽ Olimpija zaključila sezono v AHL

HKSŽ Olimpija zaključila sezono v AHL

Na začetku sezone smo si premierni članski sezoni v Alpski hokejski ligi v Hokejskem klubu Slovenske železnice Olimpija za športni cilj zastavili uvrstitev v končnico lige, kar je našim zmajem tudi uspelo. S podporo Slovenskih železnic, ki se zaveda pomena klubskega hokeja za reprezentančne uspehe, in Mestne občine Ljubljana smo pri HK SŽ Olimpija namreč sestavili člansko ekipo, ki je debitirala v mednarodni Alpski hokejski ligi in tako ohranili članski hokej v Ljubljani.

Ekipo sestavljajo izključno slovenski igralci in trenerski štab, saj smo v klubu s tem želeli omogočiti dragocene tekmovalne izkušnje mladim slovenskim hokejistom ob pomoči in vodstvu izkušenih igralcev. Na jesenski reprezentančni zbor je bilo vpoklicanih več ljubljanskih igralcev, na olimpijskih igrah pa nas je – kot edini igralec iz slovenskih klubov – zastopal napadalec Andrej Hebar.

Po porazu proti HDD SIJ Acroni Jesenicam v četrtfinalu in s tem izpadu iz tekmovanja smo se pogovarjali z glavnim trenerjem Juretom Vnukom.

Jure, cilj je bil dosežen, a po izpadu je bilo razočaranje vseeno veliko. Kako bi potegnil črto pod sezono v AHL?

Čaka nas še državno prvenstvo, zato sezona še ni končana. Je bila pa Alpska liga precej naporna, veliko je potovanj, zelo izenačeni nasprotniki. Zadovoljni smo, da smo dosegli osnovni cilj – končnico, kjer pa se žal ni izšlo. A gledamo že naprej, da bomo v naslednji sezoni boljši, saj smo se veliko naučili.

Že lahko govorimo o kakšnih konkretnih ciljih?

Mislim, da je bila to letos izredno dobra izkušnja. Spoznali smo nasprotnike, vemo, kdo stoji nasproti, vemo, v kakšni ligi igramo in se bomo lahko bolj kvalitetno pripravili na naslednjo sezono.

Omenil si državno prvenstvo. Kako se bo ekipa motivirala še za ta finale?

Težko. Predvsem se moramo motivirati za trening, kar je tudi najtežje, ne toliko za finale in igro samo.

Ko si pred dvema mesecema prevzel vodenje ekipe, je to pomenilo veliko spremembo. Kakšno je stanje v ekipi?

Pričakoval sem, da bo boljše, saj smo veliko stvari že popravili, a potem se nekako vrnemo nazaj k starim napakam. Tako je tudi pri disciplini. Poskušali se bomo lotiti zadev še na malo bolj drugačen način. Mogoče moramo vpeljati hitrejšo igro.

Kako pomembna je podpora s tribun?

Vsekakor je zelo pomembna in res si vsi želimo čim več iskrene podpore.

Hokejiste HK SŽ Olimpija zdaj čaka premor, ki ga bodo izkoristili za treninge in čim boljšo pripravo na finale državnega prvenstva, ki bo aprila.

 

Zapisala: P.P.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top