skip to Main Content
HKSŽ Olimpija s prvim pokalom v novi sezoni

Za našimi hokejisti je že prvi sklop priprav, ki so jih kronali z osvojitvijo prijateljskega turnirja štirih narodov v Kapfenbergu. Za zmaji so tri tekme, ki so jih odigrali v treh dneh in očitno dobro ujeli tekmovalni ritem, saj so zabeležili tri zmage.

Z 8:1 so najprej premagali KSV Kapfenberg, švicarsko ekipo Seewen s 3:2, turnirsko lovoriko pa so osvojili z zmago nad romunsko ekipo Corona Brasov Wolves. Ekipo, ki igra v Erste ligi in ima močno mednarodno zasedbo, v kateri so kar štirje Kanadčani in poleg njih še švedski, danski in madžarski hokejisti. Končni rezultat 7 : 6 je na začetku podaljška v prid zmajev postavil kapetan Aleš Mušič, za igralca tekme pa je bil izbran David Planko.

»Za ekipo je prvi ciklus priprav, ki potekajo po načrtih. Lotili smo se jih zelo strokovno, upošteval sem najnovejše smernice hokeja. Kaj to pomeni na ledu, bomo videli na prvih tekmah. Preskusili bomo še nekaj kombinacij in jih v naslednjem sklopu priprav nadgradili. Sicer pa se že cela ekipa veseli začetka sezone,« je povedal glavni trener Jure Vnuk.

S potekom priprav je zadovoljen tudi predsednik kluba Miha Butara: »Veseli me, da smo sestavili zelo konkurenčno ekipo iz slovenskih fantov. Zelo sem zadovoljen s trenutnim stanjem, s pripravljenostjo igralcev, željo po zmagah in pozitivnim vzdušjem v ekipi. Letošnja sezona se je dobro začela tudi na poslovnem področju. Pridobili nekaj dodatnih sponzorjev, z določenimi se še pogovarjamo, kar kaže, da se tudi sponzorji vračajo v Tivoli. Vabimo pa vse ljubitelje hokeja, da z nakupom sezonskih vstopnic v čim večjem številu podprejo našo povsem slovensko ekipo

Na turnirju je ekipa izbrala tudi svojega kapetana, to je postal Aleš Mušič, z izborom je zadovoljen tudi trener Jure Vnuk.

Naslednji teden zmaji trenirajo po ustaljenem ritmu. V soboto, 25. avgusta, pa se bodo na Mednarodni poletni ligi hokej ligi na Bledu prvič v novi sezoni pomerili s tekmeci z Jesenic.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top