skip to Main Content
HK SŽ Olimpija uvrščena v finale pokala!

Sobota 8.9 je prinesla polfinalni tekmi Slovenskega pokala.

V prvi tekmi sta se pomerili ekipi HK Triglav ter HK SŽ Olimpija.

Tekma se je pričela malce nervozno, saj je bil že v 2.minuti izključen Andraž Zibelnik. A to ni prineslo prednosti Kranjčanom, temveč prej Zmajem. V igri z igralcem manj je bil namreč storjen prekršek za kazenski strel v korist Zelenih, kar je s pridom izkoristil Andrej Hebar za vodstvo 1:0.

Avtor: Hokejska Zveza Slovenije

Po zadetku se je trda igra nadaljevala. Do konca tretjine smo na vsaki strani videli še po eno izključitev, a moštvi igre z igralcem več nista izkoristile, tako, da je rezultat 1:0 ostal nespremenjen do konca tretjine.

V drugi tretjini je takoj v 23.minuti sledil nov zadetek. Za 2:0 je zadel Uroš Batič (podajalec: Nik Petek). S tem pa zadetkov v drugi tretjini ni bilo konec. V 30.minuti smo videli novo izključitev na strani Orlov, kar je po 33 sekundah igre z igralcem več izkoristil Andrej Hebar (podaja Maks Selan). 3:0 je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

Avtor: Hokejska Zveza Slovenije

Zadnja tretjina se je pričela podobno kot prvi dve – s hitrim zadetkom Ljubljančanov. V 41.minuti je bil po podaji Andreja Hebarja natančen Miha Pesjak. Nato je že v naslednji minuti sledila kazen na strani Olimpije in igralci Triglava so pričeli z igro z igralcem več. A samo nekaj sekund kasneje so bile, po izključitvi igralca Kranja, moči ponovno izenačene in tekma je bila s tem verjetno dokončno odločena. Do konca tekme so sicer Orli zadeli v 57.minuti, a to je zadostovalo zgolj za znižanje rezultata. Končni rezultat 4:1.

Ekipa Trenerja Andreja Brodnika in njegovega pomočnika Mateja Hočevarja se je tako zasluženo uvrstila v finale Slovenskega pokala, kjer jo (z neposrednim Internet prenosom tekme) čaka večni tekmec, ekipa HDD Acroni Jesenice. Tekma bo na sporedu v nedeljo 10.9 ob 18.00.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Dogajanje v pokalnem tekmovanju si lahko ogledate na tej povezavi (uporabniki z mobilnimi telefoni uporabijo to povezavo)

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top