skip to Main Content
HK SŽ Olimpija se bo v sezoni 2022/23 pridružila CHL

Z velikim veseljem in ponosom sporočamo odlično novico in še en zgodovinski trenutek našega kluba: HK SŽ Olimpija se bo kot prvi slovenski klub v sezoni 2022/23 pridružila Hokejski ligi prvakov oz. Champions Hockey League (CHL)!

Ta se je z medijskim in marketinškim partnerjem Infront odločila, da HK SŽ Olimpija dodeli posebno vabilo (t.i. wild card) za prihajajočo sezono 2022/23. Olimpija bo v tekmovanju nadomestila ukrajinsko ekipo HC Donbass Donetsk, ki je bila zaradi trenutnih razmer v njihovi državi v prihajajoči sezoni primorana izstopiti iz CHL.

”Nastopanje v CHL je bila naša velika želja in eden izmed zastavljenih ciljev. Da bomo kot prva slovenska ekipa del elitne lige prvakov, je za nas velika čast in potrditev dobrega dela v klubu, ki je očitno cenjeno in prepoznano tudi v tujini. V pretekli sezoni smo s svojim delom potrdili, da Ljubljana ni samo glavno mesto Slovenije, ampak tudi hokejsko mesto. Vesel sem, da bomo Ljubljani in našim gledalcem ponudili tekme najvišjega nivoja v Evropi. Nastopanje v CHL je priložnost za naš klub tako s športnega kot organizacijskega vidika. Kot smo že večkrat poudarili, želimo omogočiti razvoj, napredek in izkušnje slovenskim hokejistom in tako pripomoči razvoju slovenskega hokeja. Temu ostajamo zvesti tudi v prihodnje,” je ob tem zgodovinskem trenutku za klub povedal predsednik HK SŽ Olimpija Miha Butara.

”Vojno dejanje proti Ukrajini je tragedija in nepredstavljivo je, kakšno trpljenje povzroča ukrajinskemu ljudstvu. Seveda je razumljivo, da HC Donbass Donetsk v takih okoliščinah ne more sodelovati v sezoni 2022/23 v CHL, in klubu bi se radi zahvalili za njihovo zavzetost in ogromen trud, ki so ga vložili v svoj prvi nastop v CHL v prejšnji sezoni. CHL ima preko sistema Wild Card možnost imenovanja klubov in tako prispevati k razvoju evropskega klubskega hokeja s čim bolj mednarodno raznolikim območjem sodelovanja,” so zapisali Upravnem odboru CHL in dodali, da ”nominacija HK SŽ Olimpija ponuja priložnost, da na zemljevid CHL dodamo novo državo. Klub je v vzponu in je bolje od vseh pričakovanj zaključil svojo prvo sezono v ligi ICE. Iz tega razloga smo se odločili, da jim dodelimo Wild Card in 32. mesto v postavi CHL v sezoni 2022/23.”

In še ena dobra novica: akcijo za nakup letnih vstopnic za sezono 2022/23 po predsezonski ceni smo podaljšali do 31. maja. V ceno so vključene tudi tekme rednega dela CHL!

Vstopnice so na voljo na prodajnih mestih Eventima in https://bit.ly/3wkrszo

O CHL:

Liga je v celoti v lasti in upravljanju Champions Hockey League AG/Ltd, ki kot delničarje vključuje 26 evropskih klubov, šest nacionalnih lig in Mednarodno hokejsko zvezo. Lige delničarjev so iz: Avstrije (ICE), Češke, Finske, Nemčije, Švedske in Švice. Najboljše ekipe iz Challenger League (Danska, Francija, Norveška, Poljska, Slovaška, Slovenija in Velika Britanija) prejmejo udeležbo Wild Card. V sezoni 2022/23 se bodo ekipe pomerile na 125 tekmah od 1. septembra 2022 do 18. februarja 2023, ko se bo sezona zaključila s finalnim obračunom na eni tekmi in zmagovalna ekipa bo na koncu okronana za evropskega klubskega prvaka.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top