skip to Main Content
HK SŽ Olimpija predstavila svoje cilje

Na današnjem srečanju z mediji smo predstavili našo vizijo in cilje, a na žalost odgovora na največkrat zastavljeno vprašanje v zadnjih dneh še nimamo.

Prijavljeni smo v ligo AHL in napovedali vstop v višjo ligo, kar BAHEL zagotovo je. Po izstopu Znojma smo se začeli z vodstvom lige pogovarjati in pogajati o našem vstopu že letos. Vodstvo lige ima našo ponudbo na mizi in če jo sprejmejo, bomo pripravljeni za vstop,” je uvodoma povedal predsednik HK SŽ Olimpija Miha Butara.

Naši načrti so dolgoročni in temeljijo na finančni stabilnosti. Okrepili smo se kadrovsko – tako z reprezentanti kot z mlajšimi igralci. Okrepili smo stroko. Naša žeja je postati regionalni center za razvoj igralcev. Investirali smo v novo programsko opremo in rekvizite za mlajše. S svojim delovanjem želimo biti zgled vsem hokejskim klubom in športnim organizacijam v regiji. Pri tem gre zahvala županu Zoranu Jankoviču in MOL, saj jeseni začenjamo v prenovljeni Hali Tivoli, obeta se nam še ena ledna ploskev pod dvorano,” je dodal predsednik in dodal, da je BAHEL zahteven in izjemo pomemben projekt za razvoj celotnega slovenskega hokeja. To bo platforma, ki bo omogočala boljši in hitrejši napredek slovenskega hokeja, tako reprezentančnega kot klubskega, od Maribora do Jesenic.

Da bi bili uspešni bomo potrebovali tudi podporo naših navijačev in gledalcev. Po realističnih ocenah moramo prodati v povprečju 1500 kart na tekmo, da bi bil ob vseh sponzorjih projekt vzdržen na daljši rok. Vabim vse, ki jim je mar za slovenski hokej in vse, ki podpirajo našo Olimpijo, da naš projekt razvoja slovenskega hokeja v čim večjem številu podprejo z nakupom letnih vstopnic,” je zaključil Miha Butara in dodal še vsako leto pridobimo nove sponzorje in pokrovitelje, ki verjamejo v našo zgodbo in z nami podpisujejo 3-5 letne pogodbe. Tako je proračun višji za vse selekcije

Direktor Jože Kovač je dodal, da je tudi on prišel v ta projekt z vizijo predsednika Butare. »K tej viziji sva pritegnila Iva Jana, želimo postati regionalni hokejski center, vključno z infrastrukturo, ki se nam obeta. Pripravljeni želimo biti tudi s trenersko ekipo in znanjem, poleg mladinskega dela pa je cilj tudi preskok v kakovostnejše tekmovanje“.

V klubu si želimo tudi s pomočjo novih okrepitev obdržati vse lovorike v v Tivoliju, v prihajajoči sezoni pa bo izziv tudi celinski pokal, ki bo potekal tudi novembra v Hali Tivoli. V zeleni dres se vračata Žiga Pance in Jure Sotlar, prvič ga bosta oblekla Aleksandar Magovac in Tadej Čimžar.

Bilo je nekaj grdih pogledov v domačem kraju, a vsi smo profesionalci, to je naš kruh. Vsak bi rad delal tam, kjer so dobre razmere. Predstavili so dobro vozijo kluba, to mi je bilo všeč, zato sem se odločil priti. Občutki so super, zelo pozitivno grem v to zgodbo,” je prihodu v zeleni dres povedal Aleksandar Magovac. Tadej Čimžar pa je dodal, da se »že v teh poletnih dneh se razvija ena lepa zgodba, ne glede na to, v kateri ligi bomo nastopali in se že veselim.

Lepo se je vrniti po sedmih, osmih letih tujine. Če primerjam s tistim prej, prihajam v povsem novo okolje. Zelo me veseli, tudi vizija vodstva je bila velik jeziček na tehtnici za podpis. Hočejo napredovati v višjo ligo, dela se v vseh pogledih, imamo zagotovljene vrhunske razmere. Za igralca je to najbolj pomembno. Ne glede na to, kje bomo igrali, bo naš cilj, da bomo zmagovali in skušali poseči po najvišjih mestih,” je povedal Žiga Pance.

Po klicu Iva, ki mi je predstavil vizijo, se vračam po štirih letih. Vizija kluba me je prepričala, opcija ligo višje tudi. Vsak igralec želi napredovati. Naša naloga je, da srce pustimo na ledu. Pritegnili bi radi čim več gledalcev, da dokažemo, da je tu nov začetek,” je povedal še drugi otrok Tivolija Jure Sotlar.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top