skip to Main Content
HK SŽ Olimpija ima novega predsednika

Na skupščini Hokejskega kluba Slovenske železnice Olimpija, ki je bila v četrtek, 14. junija, je po šestih letih Tomaža Vnuka na mestu predsednika kluba nasledil Miha Butara. Slednji je pomočnik direktorja Slovenskih železnic, glavnega sponzorja kluba.

Na skupščini smo tudi potrdili program dela in finančni načrt, ki predvideva letni proračun v višini 453.000 evrov. Udeleženci skupščine so se seznanili tudi s poročilom nadzornega odbora in poročili trenerjev ter imenovali nove organe kluba.

Ob izvolitvi je Miha Butara povedal: »To je velika odgovornost. Slovenske železnice tako ne vstopamo v klub samo denarno, ampak bomo pomagali celotnemu hokeju v Ljubljani tudi na organizacijski ravni. Upam, da bomo z mestom in ostalimi sponzorji naredili lepo zgodbo in da bomo klub v naslednjem obdobju spravili še na višjo raven. Želimo, da bi delo temeljilo na slovenskih in mladih igralcih ter da bi osvojili čim več lovorik. Ljubljana si zasluži vrhunski hokejski klub, ki je pomemben tudi za razvoj hokeja v Sloveniji. Cilje in vizijo imamo in prepričan sem, da bomo uspešni. Gradimo na dobrih temeljih. V klubu je res dobra energija in vsi si želimo narediti korak naprej

Tomaž Vnuk ostaja v klubu in bo kot direktor kluba glavni operativec. Svoj mandat je ocenil kot uspešnega, najtežje pa je bilo prvo leto oz. začetki. »Veseli me, da se je naš generalni sponzor vključil v vodstvo kluba. Novi predsednik si je v pretekli sezoni ogledal večino tekem, odšel tudi na gostovanja in ima velik interes, da klub deluje uspešno. Z novim predsednikom sva uigrana ekipa, spoštujeva mnenje drug drugega in imava skupen pogled na vizijo razvoja kluba«, je povedal Vnuk.

Slovenske železnice so klub podprle še za eno sezono z možnostjo podaljšanja, v enakih okvirih kot preteklo sezono. V klubu pa iščemo tudi dodatne sponzorje, s pomočjo katerih bi ekipo še nadgradili in hkrati vlagali v razvoj mlajših kategorij, ki so izredno pomembne za razvoj tako članskega kot reprezentančnega hokeja v Sloveniji. Seveda si želimo tudi večjo podporo naši ekipi s tribun.

Naša članska ekipa bo v prihodnji sezoni tekmovala v Alpski hokejski ligi, državnem prvenstvu in tekmovanju za pokal Slovenije. Hkrati bomo še naprej skrbeli za hokejski podmladek in razvoj mladih ljubljanskih hokejistov ter za promocijo hokeja v Ljubljani. Nadobudneži, ki se bodo vpisali v hokej šolo, si bodo lahko tudi v prihodnje brezplačno izposodili osnovno hokejsko opremo. In ne pozabite: igralci HKO imajo s klubsko izkaznico brezplačen ogled vseh domačih tekem v dvorani Tivoli.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top