skip to Main Content
HK SŽ Olimpija ima nov trenerski štab

Vodstvo kluba je potrdilo Gregorja Polončiča za glavnega trenerja članske ekipe. Matic Kralj bo njegov pomočnik in koordinator mladinskih in mlajših selekcij. Kot vodja razvoja in glavni svetovalec HK SŽ Olimpija pa prihaja Finec Kari Savolainen.

Predsednik kluba Miha Butara je medijem pojasnil vlogo Savolainena. Finski znanec slovenskega hokeja, ki je bil dvakrat selektor slovenske reprezentance, bo v klubu šef stroke, vodja razvoja ljubljanskega hokeja in svetovalec klubske uprave. “Kari Savolainen bo pri nas zadolžen bo tako za razvoj članske ekipe, kot tudi za razvoj vseh mlajših selekcij, od mladincev navzdol. Zelo dobro pozna slovenski hokej, v Sloveniji je premaknil reprezentančne mejnike, je izjemen mentor, predavatelj. Pozna hokej, ve, kako stvari gredo, je analitičen. Verjamem, da bomo na ta način naš klub dvignili še na višjo raven. Poleg tega verjamem, da kombinacija mladosti in izkušenosti lahko prinese dober razvoj,” je povedal Miha Butara. Kari Savolainen bo tako v vlogi mentorja mladima slovenskima trenerjema Gregorju Polončiču in Maticu Kralju.

Slednjima je zaupnico podelil tudi direktor Jože Kovač. “Trenerski dvojec Polončič – Kralj je v zadnjih treh tednih z energijo, pristopom, elanom in tudi hokejskim znanjem prepričal.” O sodelovanju s Karijem Savolainenom pa dodal, da smo v klubu ”sprva načrtovali, da bo z nami sodeloval tako, da bo nekaj mesecev v Ljubljani in nekaj mesecev na daljavo. A trenutne razmere so že preprečile, da bi prišel k nam. V Ljubljani ga tako pričakujemo marca ali aprila,” je dodal Kovač in pojasnil, da bo Finec za zdaj od doma s pomočjo sodobnih tehnologij spremljal tekme Olimpije, igralce, delal analize, dajal napotke …

»S Slovenijo sem že dolgo in tesno povezan, zato sem z veseljem sprejel izziv, ki so mi ga ponudili vodilni pri HK SŽ Olimpiji. Članska ekipa je dobra, v njej so igralci s potencialom za nadaljnji razvoj. Prepričan sem, da lahko spišemo uspešno zgodbo. Pomembno pa je tudi delo z mlajšimi selekcijami, saj lahko le na tak način gradimo pozitivno zgodbo in zagotovimo prihodnost ljubljanskega in slovenskega hokej,« pa pravi Kari Savolainen.

Gregor Polončič, ki je ekipo vodil že lani, se je vodstvu kluba – Mihi Butari in Jožetu Kovaču – zahvalil za zaupanje. ”Ekipa, ki sva jo z Maticem prevzela, je bila po porazih z Jesenicami psihološko nekoliko na tleh. A menim, da smo v zadnjem času to spremenili, razmišljamo veliko bolj pozitivno. Sicer pa sodelovanje s Karijem že poteka. Dogovor je, da se ne bo vmešaval v moje delo, način igre ali izbor igralcev, ampak mi bo svetoval. Zelo sem vesel, da imamo takšnega svetovalca, saj me po vsaki tekmi čaka poročilo, kako je on videl tekmo in podrobna analiza, ki izpostavi tudi kaj, kar sem sam kot del tekme spregledal, nekakšen nov pogled. Prepričan sem, da bo tudi moj trenerski napredek zelo visok,” je še povedal Polončič.

Matic Kralj bo odslej pomočnik pri članskem moštvu in koordinator mladinskih in mlajših selekcij. ”Kar se tiče mlajših selekcij, se zaenkrat s Karijem še nismo povsem pogovorili o tem, kako bomo peljali stvari v prihodnje. Postaviti in držati se bo treba sistema in po njem voditi vse skupaj. Glede članskega hokeja pa sem vesel, da sem del te zgodbe. Pri Olimpiji vidim velik napredek, vse je na višji ravni od takrat, ko sem v uvodni sezoni v Alpski hokejski ligi še sam igral. Upamo, da bo šlo vse tako kot mora, da bodo fantje dobro pripravljeni, da bomo odigrali dobro sezono,” je povedal Matic Kralj.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top