skip to Main Content
HK SŽ Olimpija dobila nasprotnike v CHL

Danes je v Tampereju na Finskem potekal žreb tekmovalnih skupin Champions Hockey League, v katerem je prvič sodelovala tudi HK SŽ Olimpija, ki je v začetku maja dobila posebno povabilo v to tekmovanje. CHL je ekipe glede na svoja merila rangiranja razdelila v štiri bobne, naš klub je bil v četrtem bobnu. HK SŽ Olimpija je na žrebu zastopal Anže Ulčar, ki s 1. junijem prevzema vodenje HK SŽ Olimpija.

Žreb je določil, da bodo naši nasprotniki v skupini B:

  • TPS Turku (Fin)
  • Grizzlys Wolfsburg (Nem)
  • EV Zug (Švi)

Kaj ob tem zgodovinskem trenutku pravijo v našem taboru?

Miha Butara, predsednik HK SŽ Olimpija: ”Nastopanje v CHL je zgodovinskega pomena za naš klub, Ljubljano in ves slovenski hokej. Ponosen sem na pot, ki smo jo prehodili v zadnjih letih in verjamem, da se bomo dostojno kosali z evropskimi hokejskimi velikani. To je velika spodbuda za nadaljnje korake, razvoj kluba in prepričan sem, da bo tudi magnet za slovenske hokejske navdušence.”

Anže Ulčar: ”Zelo veseli smo bili posebnega vabila in priložnosti, da se pomerimo z najmočnejšimi evropskimi klubi. Dobili smo atraktivne nasprotnike iz uveljavljenih hokejskih držav, naš cilj pa je, da se pokažemo v najboljši možni luči. Tekmovanje v CHL je velika izkušnja za našo organizacijo, iz katere se bomo veliko naučili, predvsem pa bo to velika spodbuda za nadaljnji razvoj.”

Mitja Šivic, glavni trener: ”Že pred žrebom smo vedeli, da nas čakajo odlični nasprotniki, dejstvo je, da so vse ekipe zelo kvalitetne. Veselimo se, da prihajajo tako velike ekipe v Halo Tivoli in nestrpno pričakujemo začetek tekmovanja, ki zagotovo ne bo lahek. To, da v Slovenijo prihaja CHL, je pika na i vsemu dobremu delu, ki ga je klub opravil v preteklih letih. Naredili bomo vse, da bomo svojo kožo drago prodali.”

Miha Zajc: ”Vsi že nestrpno pričakujemo prve tekme v CHL, to je res velika in zgodovinska priložnost za nas vse. Za nas igralce to pomeni še večjo spodbudo, da bomo čez poletje delali še bolj trdo. Želje in motivacije nam ne manjka. To je res velik dogodek za ljubljanski in slovenski hokej, zato vse navijače in ljubitelje hokeja lepo vabimo na tekme CHL v Halo Tivoli.”

Ob tem z veseljem delimo tudi informacijo, da Miha Zajc ostaja v naši ekipi tudi v prihodnji sezoni.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top