skip to Main Content
HK SŽ Olimpija izpolnjuje pogoje za ICEHL

Vodstvo lige ICEHL je na današnji skupščini sklenilo, da HK SŽ Olimpija izpolnjuje pogoje za sodelovanje v ligi, poleg nje pa še HC Orli Znojmi in HC Pustertal. Klub je na ta način izpolnil enega izmed svojih največjih ciljev.

Ponovna vključitev v tekmovanje višjega ranga je bila cilj zadnja štiri leta. Vodstvo lige ICEHL je na današnji virtualni skupščini, na kateri je kandidaturo HK SŽ Olimpija predstavil predsednik Miha Butara, sklenilo, da pogoje za sodelovanje v ligi izpolnjujejo trije kandidati, poleg Olimpije še češki Orli Znojmo, ki je sezoni 2019/2020 začasno izstopil zaradi finančnih težav, in južnotirolski Pustertal, naš veliki tekmec v Alpski hokejski ligi. Trije novi člani se bodo tako priključili ostalim 11 ekipam, in sicer avstrijskim Dornbirn, VSV, Red Bull Salzburg, KAC, Innsbruck, Graz99ers, Vienna Capitals in Black Wings 1992 Linz, italijanskemu Bolzano, madžarskemu Fehervar in slovaškemu Bratislava Capitals.

Vodstvo lige je v preteklih mesecih je skrbno pregledalo poslovanje našega hokejskega kluba, naše bilance, dvorano… ” Bili so zelo zadovoljni. Današnji sprejem v ligo je potrdilo, da smo dobro delali, zahvala gre vsem v klubu in lahko smo zelo, zelo zadovoljni.Očitno smo jih zdaj prepričali, da smo zaupanja vreden kandidat, da imamo korektne odnose, da dobro delamo,” je povedal predsednik HK SŽ Olimpija Miha Butara. ”To je velika pohvala za naš klub, igralce, trenerje, za vse sodelavce in prostovoljce. Hvala vsem, ki so nam pomagali na naši poti. Še posebna hvala našim sponzorjem in Mestni občini Ljubljana za podporo.

V naslednjih desetih dneh mora klub poslati bančno garancijo, ki je zahteva lige, in plačati vstopno pristojbino, ki smo jo izpogajali že lani. 150.000 evrov je pristojbine, 100.000 pa varščine, ki velja štiri leta. Liga ima skrbno razdelana merila, kdo se lahko vključi, proces je zelo jasen.

Dejstvo je, da smo stabilen klub, da imamo trdne sponzorje in verjamem, da bomo dodali nekaj ligi, nekaj novega, dobrega,” pravi Miha Butara.Ponosen sem, a se zavedam, da nismo velik klub in bomo morali še naprej delovati racionalno. Proračun bo zagotovo višji, na tem delamo in računamo, da bo proračun prihodnje leto višji.

Za športni in poslovni del kluba skrbi Jože Kovač, ki je izpostavil, da smo v klubu ekipi začeli pripravljati na stopnico višje že avgusta lani. ”V to ligo gremo z željo, da igramo in zmagujemo, ne samo, da bi sodelovali. Naš cilj v naslednji sezoni je končnica. Iščemo najboljše kombinacije karakterja, znanja in skupinskega duha pri igralcih, zato smo se tudi odločili pripeljati trenerja Summanena. Zavedamo pa se, da bomo morali obstoječe moštvo okrepiti. Smo v stikih s slovenskimi reprezentanti, ki igrajo v tujini. Osnovna ideja je, da imamo glavnino slovenskih igralcev s tujci, ne bo pa to tujska legija,” je predstavnikom medijev povedal Jože Kovač.

Klub v naslednjih dneh torej čaka izpolnitev zahtev lige. Predvsem pa nas čaka še veliko izzivov, ki se jih nadvse veselimo. In komaj čakamo, da se odprejo tribune.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top