skip to Main Content
HDD SIJ Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 4:3

V prvem četrtfinalnem obračunu Alpske hokejske lige na Jesenicah so slavili domači. Po izenačenem boju so slavili s 4:3, Olimpija pa ima že v četrtek priložnost izenačiti izid v zmagah.

Končnica je kot nova sezona, so pred dnevi povedali Kralj, Hebar in Vnuk in res je bilo tako. Na Jesenicah smo videli izenačen boj, veliko bolj kot v vseh dosedanjih obračunih v tej sezoni. Jeseničani so prvo tretjino začeli precej ambiciozno in prevzeli pobudo, povedli, a so Ljubljančani izenačili z golom Korena. Po drugi tretjini so domači vodili že s 4:1, a so se zmaji z goloma Hebarja in Chvatala v zadnji tretjini približali na 4:3.

V zadnji minuti in pol so zmaji pod vodstvom Jureta Vnuka poskusili izenačiti brez vratarja, a žal se ni izšlo. So pa pokazali, da bo boj za uvrstitev v naslednji krog nepopustljiv.

Dobili smo kar nekaj neumnih golov, naredili nekaj napak, ki so na takih tekmah takoj kaznovane. To bomo popravili. Fantje so pokazali, da imajo dovolj moči in zbranosti. Prišli smo po zmago, a se ni izšlo. Bitka je izgubljena, vojna pa niti slučajno. Vpeljali bomo nekaj sprememb, moram priznati, da imamo pripravljenih še nekaj presenečenj za tekmeca. Serija je še dolga in marsikaj se še lahko zgodi,” je po tekmi povedal Jure Vnuk.

»Definitivno smo pokazali, da lahko dobro igramo. Danes smo premagali sami sebe, dobili smo poceni gole. Popraviti moramo malenkosti, malo discipline, potem pa nimamo česar bati za nadaljevanje niza. Definitivno pa upa, da nas bo prišlo v četrtek spodbujat čim več gledalcev. Vem, da ima Ljubljana rada hokej in v naslednjih tekmah imeli bodo kaj videti,« je povedal naš olimpijec Andrej Hebar.

»Danes je bila tehtnica malenkost več sreče. Mislim, da smo si zaslužili več. Igrali smo dobro, odlično delovali kot ekipa, zmanjkalo nam je tistih nekaj zapravljenih priložnosti. Na naslednji tekmi smo vsekakor sposobni zmagati. Zdaj smo precej bližje Jesenicam kot v rednem delu sezone. Danes smo vse tretjine odigrali dobro, zadnja pa je bila tokrat vrhunska. V četrtek zato vsi v Tivoli!,” je zaključil Kristjan Čepon.

Ekipi igrata na štiri zmage, naslednja tekma pa bo že v četrtek, 8. marca, ob 19.15 v Ljubljani.

 

Zapisala: P.P.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top