skip to Main Content
Hat-trick Janeza Orehka

Hokejisti Olimpije so v Tivoliju prepričljivo premagali ekipo Rittner Buam s 6:2 in povedli v nizu zmag z 2:1. Polovico golov je dal Janez Orehek.

Foto: Eva Brili Grebenar

Zmaji so začeli silovito in že v prvi minuti povedli z golom Gregorja Koblarja. Ljubljančani so imeli v nadaljevanju tretjine nekaj lepih priložnosti, ki jih niso izkoristili. So si pa tudi gostje priigrali nekaj priložnosti in obiskovalci v dvorani so gledali res zanimiv hokej. Sredi druge tretjine je za povečanje vodstva zadel Gal Koren, a zmaji se tu niso ustavili. Pred koncem druge tretjine je za 3:0 zadel Janez Orehek.

V zadnji tretjini so gledalci videli kar pet golov. Prvi so zadeli gostje, ki so znižali zaostanek na 3:1. Za povečanje vodstva zmajev na 4 je poskrbel Žan Jezovšek, v nadaljevanju tretjine pa še dvakrat zadel Janez Orehek in s hat-trickom postal junak tekme.

Danes se nam je vse poklopilo. Že začeli smo dobro, s fanti stopili skupaj in šli na zmago. Dali smo hitri gol in nismo dopuščali napak. Če so nas v sredo malo presenetili z zelo agresivno igro, smo po porazu ponovno stopili skupaj in se sestavili. Tudi v nedeljo gremo seveda na zmago,” je po tekmi povedal Janez Orehek.

Trener Jure Vnuk je o razpletu tekme povedal: ”V sredo smo slabo začeli, nasprotnik pa je igral prvih deset minut na polno. Danes nismo dopustili presenečenj, takoj smo začeli z igro na telo. Za zadetek pa je treba tudi malo športne sreče. Sem pa danes z igro zelo zadovoljen.

Zmaji v nedeljo gostujejo v Renonu, v torek, 26. marca, ob 19.15 pa spet igrajo v domači Hali Tivoli.

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celoten razplet končnice lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top