skip to Main Content
Gregor Polončič: “Motivacije nam ne manjka”

Naši hokejisti so si že pred koncem rednega dela zagotovili prvo mesto v Alpski hokejski ligi in se uvrstili v četrtfinale. Drugi del tekmovanja se z obračunom šesterice vodilnih ekip lige v Tivoliju začenja z večnim derbijem med Olimpijo in Jesenicami. Poleg večnih tekmecev so se med šesterico, ki vodi neposredno v končnico, uvrstile še ekipe Ritten, Pustertal, Cortina in Asiago.

Zmaji so redni del tekmovanja zaključili z 81 točkami in nizom 12 zmag, ki jih je presekal poraz po podaljšku proti ekipi Lustenaua. Že pred časom so si zagotovili najprej zanesljivo nadaljevanje v končnici, potem pa še prvo mesto po rednem delu in prvi del sezone dokončali brez skrbi. V obračun šestih vodilnih ekip, ki so se uvrstile v končnico, bodo s seboj prenesli štiri točke.

Foto: Eva Brili Grebenar

Sistem lige je pač tak, da bomo zdaj začeli s štirimi točkami prednosti, čeprav smo imeli po rednem delu pred peto- in šesto uvrščenima ekipama 21 točk prednosti,” pravi trener Gregor Polončič.

Zaključek prvega dela je statistično zelo dober. Najbolj pa sem vesel, da se naša igra razvija v pravo smer, napredovali smo v vseh segmentih igre. Smo optimistični in mislim, da smo kot ekipa v dobri formi,” dodaja. “Vemo, kaj želimo na ledu, imamo pa še rezerve, na katerih bomo delali med premorom. Naš cilj je, da smo maksimalno pripravljeni za prvih deset tekem, s končnico pa se začne povsem nova sezona.”

Naši fantje so v 34 krogih zmagali 22-krat po rednem delu igre, štirikrat po podaljških in dvakrat po streljanju kazenskih strelov. Izgubili so trikrat po rednem delu, dvakrat po podaljških in enkrat po kazenskih strelih. Žan Us je trenutno drugi najboljši vratar lige, ki z 92,7% za pičle 0,3 točke zaostaja za Colinom Furlongom, vratarjem HC Pustertal.

Dosegli so 133 zadetkov in jih prejeli 69, 1402-krat so zmaji streljali na nasprotnikov gol. Največkrat je nasprotnikovo mrežo zatresel Gal Koren – 22-krat, za petami je Žan Jezovšek z 20 zadetki, ki sta v ligi na 10. oz. 14. mestu. Med najboljšimi tremi strelci zmajev je še Žiga Pešut z 10 goli. Po številu točk so v prvi trojici Žan Jezovšek, Gal Koren in Anže Ropret. Še to, na klopi za kaznovane so na 34 tekmah naši fantje presedeli 290 minut.

Imamo širok krog igralcev, na katere lahko računamo, igramo s štirimi napadi. Res pa je, da bodo morali nekateri igralci na teh odločilnih tekmah, ki prihajajo, stopiti v ospredje, pokazati svojo veličino in pomagati ekipi do zmag,” pravi trener Polončič.

Del bazičnih priprav je ekipa opravila že med premorom za državno prvenstvo. Tokratni reprezentančni premor so izkoristili za nekaj dni počitka. “Tako smo vsi skupaj malo odmislili hokej. Potem pa začnemo spet močno trenirati tako na suhem kot na ledu, kjer se bomo lotevali detajlnih stvari.”

13. februar večni derbi

Veselimo se, derbi je vedno čar tako za gledalce kot igralce in vse, ki smo vključeni v hokej,” pravi Polončič. “Motivacije nam ne manjka, še posebno pred težkimi tekmami. Imeli smo nekaj težav s slabšimi nasprotniki. Zdaj pa se pravi hokej komaj začenja. Kar se je zgodilo, smo že pozabili in gremo s svežimi glavami naprej. S teh desetih tekem, ki sledijo in bodo zelo težke, se moramo kar največ naučiti in jih seveda poskušati zmagati.

Vabljeni vsi v Halo Tivoli v četrtek, 13. februarja, ob 19.15 na nov večni hokejski derbi!

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top