skip to Main Content
Gostovanje v Beljaku za mlajše dečke ni bilo enostavno, a na koncu je bila zmaga vseeno zanesljiva

V soboto 21. decembra se je nadaljevalo državno prvenstvo v selekciji U-13. Naši mladi zmaji so odpotovali v Beljak. Glede na prvo odigrano tekmo med tema dvema ekipama v začetku prvenstva (takrat so v Tivoliju slavili naši s 13:0) ter glede na stanje na lestvici smo nekako pričakovali malce lažjo tekmo za naše igralce. Na koncu so ti vseeno dokaj zanesljivo slavili, tekma pa je bila vse prej kot lahka….

Tekma se je začela z zamudo. Namreč prišlo je do manjšega nesporazuma. Tekma ni bila na sporedu v glavni dvorani v Beljaku, kamor so naši zmaji prvotno prispeli, ampak v malce oddaljenem kraju Uferweg ob jezeru. Na koncu so naši igralci le prišli v dvorano, kjer so jih čakali sovrstniki iz Beljlaka in tekma se je lahko pričela.

Domači igralci so prvi zapretili z nekaj streli, a po nekaj menjavah so zmaji prevzeli pobubo. V 4. minuti so tako naši igralci že vodili z 1:0. Igra je bila kar živahna z veliko drsanja in v uvodnih minutah je to našim ugajalo. Naši so bili vedno bolj in bolj nevarni. V 6. minuti so po hitrem protinapadu povedli z 2:0, v 8. minuti pa je vodstvo Olimpije znašalo že 3:0. Vse je kazalo, da bo to res ena izmed tistih lažjih tekem, a ni bilo čisto tako.

Sredi prve tretjine so naši igralci na ledu zadrsali z igralcem več, a so bili pri tem nepazljivi. Domači napadalci so ukradli plošček in malce preseneteljivo dosegli svoj prvi zadetek. Naši so nato z igralcem več pritisnili. Sledilo je nekaj lepih strelov, a plošček ni končal v mreži. Ko pa so domači zadrsali v polni postavi, je sledil nov nevaren strel in izid je bil znižan na 3:2. Tu so se palice našim igralcem očitno malce zatresle, domači pa so začutili svoj moment in že takoj v naslednji minuti je bil rezultat izenačen na 3:3. Naši igralci sicer niso prenehali z napadi na domača vrata, a ti so se vedno bolj uspešno branili, hkrati pa so bili vedno bolj in bolj nevarni. Na krilih hitrega in malce nepričakovanega izenačenja, so tako domači proti koncu tretjine izkoristili še en svoj protinapad in poskrbeli, da so na prvi odmor odšli s prednostjo domači (4:3).

Nervoza naših igralcev se je prenesla tudi v drugo tretjino. Takoj je namreč sledil prekršek za izključitev, kar pa so naši uspeli ubraniti. Po nekaj minutah igral pa je nato le sledil nevaren protinapad naših igralcev in izenačenje na 4:4. A v tem delu igre naši igralci niso prevzeli pobude. Igra je bila dokaj enakovredna. Igralci Olimpije so bili sicer bolj nevarni, hkrati pa je sledilo tudi nekaj izključitev na naši strani, kar je domačim dajalo priložnost za nove napade na naša vrata. Enega izmed takšnih napadov so na sredini druge tretjine domači tudi izkoristili in z novim zadetkov so se vrnili v vodstvo s 5:4. Sledilo je še nekaj lepih priložnosti. Domači so 2-krat celo zadeli okvir vrat. A na srečo so bili naši igralci dovolj zbrani, da novih zadetkov niso več dopustili. Čisto v zadnjih sekundah druge tretjine pa so novo priložnost končno izkoristili tudi naši napadalci in izid je bil pred zadnjo tretjino izenačen na 5:5.

V zadnjo tretjino pa so naši igralci vstopili bistveno drugače. Že takoj so prevzeli pobudo in po nekaj ubranjenih strelih je sledil zadetek in vodstvo naših s 6:5. Domači igralci so se sicer nato še poizkušali vrniti v igro. Nekaj minut smo spremljali izenačeno tekmo, nato pa je 9 minut pred koncem sledil nov zadetek za naše in s 7:5 se je pričela domača barka počasi potapljati. Takoj zatem je sledil še zadetek za 8:5 in tekma je bila odločena. Končala se je z rezultatom 10:5.

Na preostalih tekmah je KAC premagal Slavijo s 4:2, Celje Maribor s 5:0, ostale tekme pa v času pisanja tega prispevka še niso bile zaključene. Naslednjo soboto bi morali naši igralci odigrati domačo tekmo proti KACu, a je ta prestavljena na kasnejši termin. Naslednja tekma za naše je torej 4. januarja na Bledu.

Zapisal: Vladimir Ban

 

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top