skip to Main Content
Gostje odnesli tri točke na prvem letošnjem derbiju

V ljubljanski Hali Tivoli je bil v soboto zvečer pred 2500 gledalci prvi letošnji obračun med večnima rivaloma – Olimpijo in Jesenicami. Rezultat je bil 6:2 v prid gostov.

Da se derbiji vračajo in da si tudi ljubljansko občinstvo želi hokeja, so govorile lepo napolnjene tribune, odlično vzdušje v dvorani in emocionalni naboj, ki je govoril hokejsko zgodbo, kot smo je bili vajeni v nekih drugih časih.

Prva tretjina se je začela s pritiskom Ljubljančanov, ki ga je kronal zadetek Gala Korena v 12. minuti in prva tretjina se je končala z vodstvom Ljubljančanov z 1:0. Tekma se je prevesila na jeseniško stran v drugi tretjini, ko so gostje trikrat zadeli v mrežo vratarja Kristana. V zadnji tretjini je za zmaje zadel še Aljaž Chvatal. Po igri z veliko izključitev na strani Ljubljančanov je bil končni rezultat 6:2 za Jesenice, ki so zadnji gol zadeli v prazno mrežo.

Trener ljubljanske ekipe Andrej Brodnik je bil zadovoljen s prikazano igro v prvi tretjini oz. dokler je igra potekala pet na pet, manj z nadaljevanjem igre v drugi in tretji tretjini. »Potem se je zgodilo nekaj nepravih odločitev, tudi toliko izključitev si proti takemu nasprotniku ne bi smeli dovoliti. Sprejeti moramo, da je šport sestavljen iz zmag in porazov. Vsaka zmaga ti da zagon in vsak poraz te nekaj nauči«, je povedal po tekmi. »Gradili bomo na prvi tretjini in tam prikazani igri. A zavedati se moramo, da je vedno več dejavnikov, ki vplivajo na potek tekme

Gal Koren, strelec uvodnega zadetka je po tekmi povedal, da je ekipa HK SŽ Olimpija začela zelo dobro, po nekaj neizkoriščenih priložnostih, ko niso dali gola, pa se je igra obrnila. »Malo nam je razpadel sistem, nekaj je bilo izključitev, tekma se je tako prelomila in začeli smo delati napako za napako, dobili gole. Vmes smo se poskušali pobrati, imeli priložnosti, a drugo in tretjo tretjino so nas nadigrali,« je povzel tekmo. »Zdaj se moramo sestaviti, časa imamo en teden, ko nas čaka novo gostovanje na Jesenicah. Sicer pa je derbi vedno tekma, ki si jo želiš zmagati.«

V zadnji tretjini je za zmaje zadel Aljaž Chvatal in zmanjšal vodstvo gostov. »Danes je šlo bolje Jeseničanom, trudili smo se, a nam ni šlo. Pred tekmo smo bili po zmagi prejšnji teden na Jesenicah kar samozavestni, tudi zadnje tekme smo dobro igrali, a danes naredili preveč napak. Tudi Robert nam danes ni mogel pomagati«, je povedal.

Vratar Olimpije Robert Kristan je bil v svojih obrambah 90-odstoten, Jeseničani pa so proti njegovim vratom sprožili kar 51 strelov. »Morda bolj sproščeno igramo na Jesenicah, a danes tu ni izgovorov. Odigrali smo zelo dobro prvo tretjino, ostali dve pa – kratko in jedrnato – katastrofalno in temu primeren je tudi rezultat. Pozna se, da je prisotna utrujenost in potem glava ni na mestu. Izgovorov ne sme biti, derbi se zaradi naboja lahko igra tudi utrujen. Hokej je ekipni šport in posameznik težko zmaga kakšno tekmo, lahko le pomagaš dvigniti ekipo nad vodo. Prevladati mora naboj in premagati utrujenost, tako so nas učili. Mogoče še ni povsem prišlo na plodna tla, a enkrat bo moralo«, je povedal po tekmi in dodal, da cilj ostaja uvrstitev v play-off. »Seveda boli vsak poraz, še posebej pred dokaj polno dvorano. Nova Olimpija dela v pravo smer, dvorana se lepo polni in želim si, da bi tudi mi na ledu lahko dali odgovor našim navijačem«, je sklenil Robert Kristan.

HK SŽ Olimpijo so bodrili številni Ljubljančani, ki so zvesti ljubitelji ljubljanskega hokeja, med njimi tudi ljubljanski župan Zoran Jankovič, nogometni trener Slaviša Stojanovič, pevec Grega Skočir in britanska veleposlanica Sophie Honey z družino.

Naslednji derbi bo čez teden dni na Jesenicah, medtem pa HK SŽ Olimpija igra še dve tekmi v državnem prvenstvu.

 

P.P.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetek glavnih dogodkov na tekmi si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v AHL tekmovanju lahko skozi sezono spremljate na tej povezavi (uporabniki z mobilnimi telefoni lahko uporabljajo to povezavo).

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top