skip to Main Content
Frydek Mistek turnir 2.dan

Sobota je prinesla 2.dan turnirja na Češkem v mestu Frydek Mistek.

Turnirja se udeležuje selekcija U-11. Gre za močan turnir, kjer sodelujejo same Češke in Slovaške ekipe. Mladi Zmaji na turnirju predvsem nabirajo izkušnje za igranje na celem igrišču, ki večino selekcije U-11 čaka v naslednji sezoni.

Po prvem tekmovalnem dnevu, o katerem smo pisali že včeraj (novico oz. zapis s prvega dneva si lahko preberete na povezavi spodaj), je sledil 2.tekmovalni dan. Mladi Zmaji, ki jih na turnirju vodi trener Jure Vnuk, so se fenomenalne dvorane in hokejskega vzdušja na turnirju že kar malce navadili, tako da je dan minil predvsem v uživanju in spoznavanju kvalitet nasprotnih ekip. Sproščenost in veselje igralcev si lahko ogledate na spodnjem posnetu.

Najprej je sledila jutranja tekma. Šlo je za zadnjo tekmo v predtekmovalni skupini. Zmaji so se borili in z vsakim zadrsljajem na turnirju so postajali vse boljši. Rezultat na takšnih turnirjih ni poglaviten, čeprav gre za tekmovalne turnirje. A vseeno povejmo, da so Zmaji tekmo odigrali zelo dobro in jo v rednem delu zaključili z rezultatom 0:0. V prvem delu srečanja so bili malce boljši nasprotnik fantje iz Češke (ekipa VSK Technika Brno), v drugem pa so več napadali igralci iz Slovenije. Sledili so kazenski streli, kjer so imeli več sreče nasprotniki. (posnetke izvajanja kazenskih strelov, si lahko ogledate na spodnji povezavi).  S tem se je za Zmaje zaključilo tekmovanje v predtekmovalni skupini. V treh tekmah so se srečali s tremi zelo dobrimi nasprotniki in doživeli smo eno zmago (3:1), en poraz (2:3) in na koncu še neodločen izid s porazom po podaljšku.

Igralci in trener so se v tekmah lahko prepričali, da se na Češkem igra dober hokej. Prav vse ekipe so zelo kvalitetne. Slabih ekip, kjer bi si lahko privoščili počitek enostavno ni. Zmaji so si dokazali, da se s temi ekipami lahko kosajo. Z malce več sreče, bi bili lahko rezultatsko še bistveno bolj uspešni, a kot rečeno, rezultat niti ni najbolj pomemben. Bistveno več štejejo izkušnje in spoznanja, ki so si jih igralci na tem turnirju pridobili res ogromno.

V predtekmovalni skupini je tako Olimpija zasedla 3.mesto med 4.ekipami in za razpored tekmovanja v nadaljevanju je bilo potrebno počakati na razplet v preostalih skupinah. A s tem razpletom se mladi igralci niso kaj dosti ukvarjali, kar je tudi prav.

Sledil je krajši počitek v hotelu, nato pa so se igralci udeležili t.i. Skill-competition tekmovanja. Tekmovanje je bilo zelo lepo organizirano. Videli smo tekmovanje v hitrem drsanju brez ploščka, hitrem drsanju s ploščkom, streljanju kazenskih strelov ter branjenju kazenskih strelov. Vsaka ekipa je določila 4 igralce, ki so se pomerili v zgornjih veščinah. Na ledu se je torej zbralo skoraj 50 nadebudnih malčkov in če ne prej, smo se lahko takrat prepričali o kakovosti Čeških hokejistov. Prav vsi do zadnjega, so veščino v kateri so nastopali obvladovali. Zelo dobro so se odrezali tudi naši Zmaji, saj smo med 12.ekipami zasedli prvo mesto kar v dveh kategorijah (streljanje kazenskih strelov ter branjenje kazenskih strelov) – posnetek skill competition tekmovanja si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Medtem je bilo končano tudi predtekmovanje v preostalih skupinah in rezultatsko je žal izpadlo tako, da je Olimpija med tretje uvrščenimi ekipami, kljub 4 osvojenim točkam, dosegla slabši rezultat, tako da uvrstitve v četrtfinale ni bilo in smo tekmovanje nadaljevali v skupini za razvrstitev od 9. do 12.mesta. Vso to dogajanje je mlade Zmaje kar malce utrudilo, tako da smo na naslednji tekmi, ki je sledila popoldan videli utrujene noge naših igralcev. V tekmi z ekipo HCM Jaromer Klimek so naši igralci sicer povedli, a so na koncu vseeno morali priznati premoč Češki ekipi, ki je zmagala z rezultatom 5:1.

Vseeno razočaranje pri igralcih ni bilo preveliko, saj jih je po tekmi v garderobi obiskal odlični slovenski igralec Miha Štebih, ki svoj kruh služi ravno pri članski ekipi Frydek Mistek.

Sledila je pot nazaj v hotel in igralci so se morali kar hitro pričeti pripravljati na naslednji dan, saj je razpored določil, da se prva tekma igra že ob 6.15 uri. Tudi dogajanje v hotelu ni minilo brez zanimivosti. V istem hotelu je bila namreč nastanjena še ena Češka ekipa s turnirja. Prav prijetno je bilo opazovati, kako se odvija komuniciranje in spoznavanje igralcev med seboj. Od začetnih malce sramežljivih potez, do končne točke, ko je komunikacija tekla brez problemov. Ljubljančani so tudi v tej vlogi nastopili kot prava ekipa in so sovrstnikom iz Češke pokazali kdo je glavni v hotelu.

Kmalu so se luči po sobah pogasnile in sledil je počitek pred tretjim – zadnjim dnem turnirja…

 

Zapisal: Vladimir Ban

Zapis s prvega dne turnirja si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo z drugega dne turnirja si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top