skip to Main Content
Finalna serija pri kadetih še ni končana

V torek 21. marca je bila na sporedu tretja tekma letošnjega finala državnega prvenstva v kategoriji u-17. Glede na to, da so naši zmaji na uvodnih dveh tekmah prikazali boljši igro od nasprotnikov in da so v zmagah že povedli z 2:0, smo potiho pričakovali ter upali, da bo ta tretja tekma že končna in odločilna, a žal temi ni bilo tako…

Avtor: Mitja Pipan

Kot smo že navajeni v tekmah finalne končnice, sta ekipi v tekmo vstopili malce bolj previdno. Ekipi sta počasi iskali svoje priložnosti, s poudarkom na to, da ne naredijo kakšne večje napake v obrambi. Večjih napak ni bilo. Z razmerjem strelov 9:5 v korist gostov pa se je prva tretjina končala z nogometnim izidom 0:0.

V drugi tretjini se je tempo napadov povečeval. Posebej so malce bolj “na plin” pritisnili naši igralci. Bistveno več so bili pri ploščku in bistveno več so se nahajali v napadalni tretjini gostov. Razmerje strelov se je obrnilo v našo korist (16:7), med temi streli pa je bilo kar nekaj zelo nevarnih akcij. A kljub dobri igri in dobrim priložnostim, se tudi v drugi tretjini mreži nista zatresli in z izidom 0:0 sta ekipi zaključili tudi drugo tretjino.

Smo pa zadetek videli takoj v začetku zadnje tretjine. Naši so sicer napadali, a so gostje plošček odvzeli, krenili v hiter protinapad 3-na-2, ga uspešno zaključili in v 41. minuti povedli z 1:0. Po pobudi, ki smo jo imeli v drugi tretjini, se takšnega nadaljevanja nismo nadejali, a do konca tekme je bila še cela tretjina, tako da ni bilo še nič odločenega. In res so tudi v zadnji tretjini tempo narekovali naši igralci. Gostje so se bolj branili (v celotni tretjini so sprožili le 3 strele na naša vrata). Naši pa so pritiskali. Izenačujoč zadetek je nekako videl v zraku, a tega kar ni bilo in ni bilo… Počasi se je tekma prevesila v zaključne minute, ko so naši še zadnjič pritiskali. Nato pa smo v zadnji minuti končno dočakali še zadetek. Z modre črte je sprožil natančen strel Lev Lesar in plošček je končal v mreži. A veselje naših je bilo zelo kratkotrajno. Sodnik se je namreč odločil, da zadetek ne velja, ker naj bi bil vratar oviran v svojem prostoru. Sodniška odločitev je seveda vedno dokončna in naši so morali priložnost za nov izenačujoč zadetek iskati v zadnjih sekundah. Nekajkrat je bilo še zelo vroče pred gostujočimi vrati, a mreža gostov se do konca tekme ni več zatresla in zmaga je odšla na Bled.

Sledi torej četrta tekma, ki bo na sporedu v soboto na Bledu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top