skip to Main Content
Finale pred finalom za Mlajše dečke?

Sreda 11.1 je prinesla nov krog državnega prvenstva za selekcijo U-12. Ljubljančani so se odpravili na gostovanje na Bled. Tekma je bila na voljo tudi v neposrednem prenosu in posnetek celotnega srečanja si lahko ogledate spodaj.

Do današnje tekme Ljubljančani še niso poznali poraza. Na drugi strani statistika Blejčanov premore zgolj en poraz po rednem delu in en poraz po podaljških. Gledano iz tega zornega kota, so tako Blejčani na lestvici najnevarnejši tekmec Ljubljančanov za vodilno mesto. Na Bledu smo torej pričakovali derbi vodilnih.

In tekme se je res odvijala kot pravi derbi.

Avtor: Gregor Podrekar

Tekmo so bolj odločno pričeli gostje. Po nekaj strelih na gol so po lepem samostojnem prodoru igralci Olimpije povedli z 1:0 že v 3.minuti. Zadetek je domačine prebudil iz malce počasnejšega začetka in kmalu so ustvarili pritisk na Ljubljanska vrata. Ljubljančani so ostali ujeti v lastni obrambni tretjini, ki jo plošček kar ni želel zapustiti. Igralci Bleda so pritiskali in pritiskali, dokler v 5.minuti obramba Olimpije pritiskov ni več zdržala in rezultat je bil izenačen na 1:1. Sledila je hitra igra na obeh straneh, kjer so bili uspešnejši Zeleni. V 7.minuti so bili namreč igralci Bleda prisiljeni nad hitrimi napadalci Olimpije storiti prekršek, kar so nato zeleni zgolj v nekaj sekundah igre z igralcem več, s strelom iz skoraj mrtvega kota hitro vnovčili za novo vodstvo 2:1. Sledila je odprta igra z nekaj priložnostmi na obeh straneh, a novih zadetkov v nadaljevanju tretjine nismo videli.

Druga tretjina se je pričela mirneje. Pobudo so si počasi ustvarili domačini, ki so ponovno stisnili Ljubljančane v obrambno tretjino. Napade so Zeleni presekali s prekrškom za izključitev, kar pa so domači igralci izkoristili in v 19.minuti je bil rezultat ponovno poravnan na 2:2. Do konca tretjine smo nato videli še po dve lepi priložnosti na vsaki strani, a strelci niso bili dovolj zbrani. Rezultat je ostal nespremenjen.

Tretja tretjina se je pričela bistveno bolj živahno, kot se je druga končala. Že po nekaj sekundah igre so po lepi kombinaciji igralci Bleda prišli pred Ljubljanskega vratarja in domačini so prvič na tekmi prešli v vodstvo. Seveda Ljubljančanom ni preostalo drugega, kot da v zadnji tretjini krenejo silovito v napad. Dolgo časa so se borbeni domačini dobro branili, a počasi so Zeleni vseeno vzpostavljali premoč. Prišla je 41.minuta, ko je po dolgem napadu, v katerem sta kar dva igralca Bleda ostala brez palice, odbit plošček prišel na pravo palico in izid je bil izenačen 3:3. Do konca tekme je ostalo še malce manj kot 5 minut. Ljubljančani so pritisnili na gol domačih, a pravih priložnosti za dosego zmage v rednem delu ni bilo.

Avtor: Gregor Podrekar

Sledili so kazenski streli (v selekciji U-12 ni podaljškov). V prvi seriji sta bila oba vratarja uspešna. V drugi seriji sta bila uspešna oba strelca. V zadnji tretji seriji, pa je najprej igralec Bleda premagal Ljubljanskega vratarja, na drugi strani pa je bil od Ljubljanskega napadalca uspešnejši domači vratar in Blejčani so se veselili končne zmage.

Avtor: Gregor Podrekar

Izenačen izid po rednem delu je bil glede na prikazano kar pravičen. Igralci Olimpije so sicer v polju igrali enakovredno in na obdobje celo bolje, vendar je bilo strelov in pravih priložnosti premalo.

Kaj ta izid pomeni za ekipo Olimpije? Vrh lestvice sestavljajo 4 ekipe (Olimpija, Team Zagreb, EC VSV in pa HK MK Bled). Matematično gledano, morajo igralci Olimpije do konca prvenstva v zadnjih 4 tekmah dobiti vsaj 8 točk, da si tudi teoretično zagotovijo 1.mesto pred končnico. Olimpijo do konca rednega dela čakajo še tekme s HDD Bledom, HD Mladi Jesenice, Team Zagrebom in EC VSV. Tekmi z Zagrebom in EC VSV se igrajo v gosteh. Konec rednega dela bo torej še zelo zanimiv. Vsekakor je možno, da tudi tekmeci Olimpije ne bodo osvojili vseh možnih točk in bo torej za osvojitev potrebna še kakšna točka manj, a vsekakor bo potrebno na obeh gostovanjih (v Zagrebu in v Beljaku) prikazati najboljšo možno igro – takšno, ki je izbrance trenerja Igorja Beribaka krasila v dosedanjem poteku prvenstva. Naslednja tekma je v soboto proti ekipi HDD Bled, ki bi jo glede na dosedanji potek prvenstva igralci Olimpije morali dobiti.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Seznam igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top