skip to Main Content
Finale Pokala Slovenije

Danes bo na Jesenicah finale tekmovanja za Pokal Slovenije, na njem pa se bodo zmaji pomerili z železarji. To bo prvi derbi v tej sezoni in hkrati tudi prvi za eno izmed lovorik.

Tekma bo ob 19.00 v dvorani Podmežakla, fantje pa popravnega izpita nimajo, saj za naslov pokalnega zmagovalca šteje le ena zmaga.

Pretekla leta je tekmovanje potekalo po turnirskem sistemu, letos pa je morala Hokejska zveza Slovenije zaradi Olimpijinega tekmovanja v Ligi prvakov, sistem prilagoditi. Železarji so v polfinalu premagali Celje, zmaji pa Zalog.

Pred današnjim finalom je trener Mitja Šivic povedal: “Tekma traja 60 minut, ena ekipa nima praktično nič za izgubiti, druga je pod pritiskom. Na Jesenicah bomo morali odigrati zelo resen hokej, biti pripravljeni na vse, kar nam ena tekma lahko ponudi. Marsikaj gre lahko narobe. Morali bomo ohraniti koncentracijo, imeti veliko želje in čim manj razmišljati, kaj se lahko zgodi. Vsi poznamo zgodbo favoritov, naših košarkarjev na evropskem prvenstvu, kaj se lahko zgodi, če gre ekipa v tekmo z miselnostjo, da bo z lahkoto zmagala.  Jesenice so resna in dobra ekipa. Za nas si želim, da bomo sproščeni in resni. Res pa je, da se v 60 minutah lahko marsikaj zgodi.”

Tekmo lahko v neposrednem prenos spremljate na Hokej TV.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top