skip to Main Content
En vikend, dve ekipi, tri tekme – nadaljevanje Državnega prvenstva U-12

Ta vikend igralci obeh ekip U-12 niso imeli veliko počitka. V soboto 16.12 sta sledili redni prvenstveni tekmi. Zeleni so se odpravili v Maribor, Beli pa so doma gostili ekipo Crvene Zvezde. V nedeljo 17.12 pa so tekmo z ekipo Crvene Zvezde odigrali še Zeleni.

Avtor: Aleš Modic

Najprej je sledila tekma Belih s Crveno Zvezdo. Gostje iz Beograda so bolje pričeli tekmo. Sredi prve tretjine so povedli z 1:0, do konca tretjine po dosegli še en zadetek za končni rezultat prve tretjine 2:0. V začetku druge tretjine so bili gostje ponovno uspešni in z dvema hitrima zadetkoma pobegnili že na 4:0. A borbeni Ljubljančani se niso predali in so še naprej držali ravnotežje v igri. Rezultat je bil zadetek Olimpije proti koncu druge tretjine, s čimer je bil postavljen končni rezultat druge tretjine 4:1. V zadnji tretjini so domači igralci želeli doseči še kakšen zadetek, kar jim žal ni uspelo, so pa uspeli ubraniti nalete gostov, ki so dosegli do konca tekme le še en zadetek. Tekma se je tako končala z zmago gostov 5:1.

Avtor: Aleš Modic

Še preden se je tekma Belih v Tivoliju končala, so na led v Mariboru že zadrsali tudi igralci Zelenih. Zmaji so krenili v tekmo kot favoriti. Premoč Zelenih je bila sicer vidna, a to se na začetku ni odražalo v rezultatu. Tekom tretjine so Ljubljančani vseeno dvakrat zadeli in končali prvo tretjino z vodstvom 2:0. V drugi tretjini so zaigrali odločneje in z dvema hitrima zadetkoma na začetku tretjine pobegnili domačim že na 4:0. Rezultat se je dokončno prelomil nekaj minut kasneje, ko so Ljubljančani zadeli za 5:0 v igri z igralcem manj. Prednost gostov je nato do konca tekme postopoma samo še naraščala. Tekma se je končala z rezultatom 12:0 za Olimpijo

V nedeljo zjutraj pa so na led stopili še igralci ekipe Zelenih ter Crvene Zvezde. Oboji igralci so bili kar malce utrujeni. Delno zaradi rane ure, delno zaradi že odigrane tekme prejšnji dan, delno pa zaradi obiska Članske tekme Olimpije in Jesenic, ki so si jo igralci obeh ekip z veseljem ogledali prejšnjo popoldne. Kakorkoli že, tekmo sta obe ekipi pričeli borbeno. Kmalu pa so Zeleni prevzeli pobudo in na koncu prve tretjine je bil rezultat že 3:0 za domačo ekipo. Ta prednost je se na koncu druge tretjine podvojila, v zadnji tretjini, pa je prednost samo še naraščala in tekma se je končala z rezultatom 12:0

Na preostalih tekmah tega kroga je ekipa HKMK Bled A s 4:2 premagala Kranjčane, Jeseničani so s 5:4 (po izvajanju kazenskih strelov) slavili nad ekipo KHL Mladost, HKMK Bled B je s 13:4 ugnal Celje, KHL Zagreb je s 4:2 ugnal HDD Bled, Medveščak pa je kar malce presenetljivo s 4:3 premagal Slavijo.

Na prvenstveni lestvici so tako igralci Olimpije Zeleni pridobili nekaj višjo prednost (6 točk) pred zasledovalci KHL Mladost. Na mestih, ki zagotavljajo neposredno uvrstitev v četrtfinale končnice, pa ni sprememb (Hidria Jesenice, HKMK Bled A, Slavija in Triglav).

Tekmovanje se nadaljuje naslednjo soboto. Beli se odpravljajo v Zagreb k ekipi KHL Zagreb, Zeleni pa doma gostijo Jeseničane.

 

 

 

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Zeleni – HDK Maribor si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Beli – SKHL Crvena Zvezda si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Zeleni – SKHL Crvena Zvezda si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Zeleni – HDK Maribor si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Beli – SKHL Crvena Zvezda si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Zeleni – SKHL Crvena Zvezda si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki mobilnih telefonov lahko uporabljajo to povezavo).

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top