skip to Main Content
Ekipi U-8 sta zastopali naše barve na turnirju Železarček

V soboto 6. aprila ter v nedeljo 7. aprila je na Jesenicah potekal tradicionalni mednarodni turnir Železarček. V letošnji sezoni, se ga, zaradi udeležbe na drugih turnirjih, nismo uspeli udeležiti v celoti. Naše barve je na turnirju zastopala le selekcija U-8 (sicer na turnirju tekmujeta še selekciji U-9 in U-10). Je pa naša selekcija U-8 nastopila z dvema ekipama.

Foto: Tomaž Šuštar

Tako kot na vseh turnirjih najmlajših kategorij, tudi na tem turnirju tekmovalnost ni bila v prvem planu. A rezultati so se beležili in tudi razpored tekmovanja je bil takšen, da so ekipe na koncu odigrale tekme za končne razvrstitve.

Naši dve ekipi sta se na turnirju odrezali zelo dobro. V ekipi Zeleni so nastopili malce bolj izkušeni igralci, v ekipi beli pa so nastopili igralci, ki si v letošnjem letu izkušnje šele nabirajo. Oboji so na ledu prikazali pravo mero borbenosti in srčnosti. Tudi oba vratarja sta prikazala zelo dobro pripravljenost, saj sta ekipi na celotnem prvenstvu prejeli zelo malo zadetkov. Rezultatsko so bili malce bolj uspešni pri ekipi Zeleni, ki so se uvrstili v zaključne boje za najvišja mesta. Na koncu so po izvajanju kazenskih strelov v malem finalu premagali ekipo HC Pirates Eppan (Italija) in tako osvojili 3. mesto. Beli pa so na koncu osvojili 11. mesto.

Foto: Tomaž Šuštar

Igralci so bili s turnirjem zadovoljni, saj so preživeli nekaj prijetnih dni na ledu, kjer so se lahko pomerili s sovrstniki iz različnih klubov in držav. Poleg že omenjenih slovenskih in Italijanskih klubov, so nastopali še klubi iz Avstrije, Hrvaške in Srbije.

Naše igralce sta na turnirju vodila trenerja Rok Prusnik in Snoj Črt, pohvale pa gredo tudi tehničnim vodjem, ki so poskrbeli, da so lahko igralci uživali in mislili le na hokej ter ostalim staršem, ki so priskrbeli fotografije in so navijali za naše najmlajše.

Sezona je tako za naše najmljaše uspešno zaključena. Sledi še nekaj tednov treningov, nato pa hokejske počitnice in seveda priprava na novo ledeno sezono.

 

Fotogalerijo s turnirja si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji najmljaših selekcij spremljate na naslednjih povezavah.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top