skip to Main Content
Ekipi U-20 v tekmovanju EBYSL ne gre vse po načrtih

Na zadnji domači tekmi pred premorom lige EBYSL so zmajčki gostili budimpeški MAC. Zaradi hkratnega dvoboja mladinskega državnega prvenstva je imel Andrej Brodnik znova na voljo le 12 igralcev v polju. Ti so se pogumno borili, a na koncu vseeno morali priznati premoč gostom.

Slednji so povedli že s prvim strelom. Bence Korchma je podal do Gergelya Totha, ta pa je premagal Tilna Spreitzerja. V nadaljevanju je ljubljanski vratar svoja vrata zaklenil in do odmora zbral 18 obramb. Že po nekaj minutah je moral, po prekršku Gaborja Türmerja, srečanje s poškodbo zaključiti Valentino Senica Pintar.

Drugi del so uspešneje pričeli zeleni. Preostanka drugega power playa jim sicer ni uspelo izkoristiti. 24 sekund po vrnitvi gostov v polno postavo pa je izid izenačil Luka Ulamec. Sledilo je obdobje izenačene igre, v katerem gola ni bilo. Zaključne minute so znova pripadle Madžarom. Z zadetkoma Bruna Kreisza ter Nandorja Fejesa so belo-modri ušli na +2.

Zmajčki so v zadnji tretjini sicer poizkušali priti do preobrata, a si, kljub borbenosti, večjih priložnosti niso pripravili. Vsi njihovi poizkusi so postali lahek plen Gergelya Aranya. Po še enem prekršku mladih medvedov, za igro z visoko palico si je dvojno malo kazen prislužil Bruno Kreisz, je moral predčasno iz igre še Matjaž Šubic. V zaključku so zmajčki zadetek priključka večkrat neuspešno iskali tudi brez vratarja. 13 sekund pred zaključno sireno je končni izid, z zadetkom v prazna ljubljanska vrata, postavil Peter Körösi.

Do reprezentančnega premora varovance Andreja Brodnika čaka še mini gostujoča turneja. V četrtek jih bo pot najprej vodila v Szekesfehervar, od tam pa se bodo odpravili v St. Pölten, kjer bodo v akciji še v petek in soboto.

HK Olimpija – MAC 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Ljubljana, Hala Tivoli
Gledalcev: 30
Sodniki: Pahor, Čertanc, Franc

Strelci:
0:1 MAC Toth (Korchma; 1.)
1:1 HKO Ulamec (Šubic, Vuk; 22.)
1:2 MAC Kreisz (Toth; 36.)
1:3 MAC Fejes (38.)
1:4 MAC Körösi (60.)/EN

Kazenske minute:
Olimpija: 4 (4, 0, 0)
MAC: 8 (4, 0, 4)

Streli na vrata:
Olimpija: 31 (6, 10, 15)
MAC: 42 (19, 14, 9)

Obrambe vratarjev:
Spreitzer: 38/41 92,7%
Arany: 30/31 96,8%

Olimpija:
Spreitzer, Oblak; Vuk, Krašovec, Šubic, Ulamec, Sever; Pušenjak, Zibelnik, Kuhar, Jeram, Klanšek; Senica Pintar, Pančur

RZ
foto: RZ

 

Stanje na lestvici lahko spremljate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top