skip to Main Content
Ekipi U-12 tudi v drugem krogu polno uspešni

Sobota 22. septembra je prinesla drug krog državnega prvenstva selekcij U-12.

Ekipa HK SŽ Olimpija A se je odpravila na Bled k ekipi HDD Bled, ekipa B pa je doma gostila ekipo KHL Mladost.

Kot smo že navajeni, so selekcije v kategoriji U-12 zelo dinamične. Pretok generacij iz selekcijo v selekcijo je hiter in v bistvu moramo pri ocenjevanju posameznih ekip vsako sezono gledati posebej. Če bi namreč ocenjevali po rezultatih prejšnje sezone, bi lahko na prvi pogled sklepali, da bi morala imeti ekipa A lažje delo od ekipe B, a temu ni nikakor ni bilo tako.

Poglejmo najprej k ekipi A. Hitro se je videlo, da bodo imeli mladi Zmaji težko delo. Nenazadnje so Blejčani v uvodnem krogu visoko zmagali v Zagrebu. Prav tako Blejčani veljajo za izkušenejšo ekipo, saj v ekipi igra tudi nekaj letnikov 2006. Prvi so v 4. minuti povedli domači. A že takoj v naslednjem napadu je bil izid izenačen. Vendar so bili domači v tem delu igre vseeno malce boljši nasprotnik in proti koncu uvodne tretjine je njihovo vodstvo znašalo že 3:1. A Zmaji vseeno niso dopustili, da domači “pobegnejo” že v prvi tretjini. Proti koncu tretjine so izid uspeli znižati in ekipi sta odšli na prvi odmor z vodstvom domačih 3:2.

V drugem delu so Zmaji prikazali drugačno igro. Že takoj v uvodnih minutah so izid spreobrnili in v 22. minuti so z rezultatom 4:3 igralci Olimpije tudi prvič na tekmi vodili. A domači igralci se niso predali. Sledila je izključitev igralca Olimpije. Domači so prednost igralca več na igrišču izkoristili in ekipi sta bili zopet poravnani.

Na polovici tekme je trener Olimpije Andrej Hebar izvedel menjavo v vratih. Z novimi močmi na ledu so igralci Olimpije ponovno krenili v lov na vodstvo. Pri tem jim je pomagala tudi izključitev domačega igralca. Šlo je za grob prekršek in igralci Olimpije so kar nekaj časa imeli igralca več na ledu. A tega žal niso izkoristili in čisto na koncu tretjine, ko sta bili ekipi ponovno v polnih postavah, so domači ponovno povedli.

V zadnji tretjini so najprej hitri zadetek dosegli domačini in vodstvo 6:4 je bilo že kar visoko. A Zmaji so se hitro vrnili. V 41. minuti je sledilo znižanje na 6:5. Nato pa je prišla 43. minuta. Najprej so igralci Olimpije ukradli plošček domačim na modri črti in sledil je protinapad Zmajev. V igri 1-na-1 je bil uspešnejši igralec v belem dresu in izid je bil izenačen. To je bil za igralce Bleda kar manjši šok, saj so takoj po nadaljevanju igre pobudo ponovno prevzeli igralci Olimpije. In še v isti minuti je sledilo vodstvo 7:6.

Nekaj utrinkov, vključno z zadnjima dvema zadetkoma si lahko ogledate na video posnetku

Do konca tekme je ostalo še skoraj 12 minut. Sledila je borba na obeh straneh. Igralci obeh moštev so se trudili, uspešnejši pa so bili Zmaji, ki spremembe rezultata niso dopustili in zmaga je lahko odšla v Tivoli.

Bistveno lažje delo so na drugi strani imeli igralci ekipe B. Tekma je bila praktično odločena že v uvodnih minutah. Že v 4. minuti so namreč Zmaji vodili s 3:0. In prednost je nato samo še naraščala. Na koncu se je rezultat ustavil pri 14:1. Trener Igor Beribak je tako lahko v miru omogočil vsem igralcem, da so odigrali svoje minute in pri tem so se vsi zelo izkazali.

Čestitke obema ekipama za zmago. Na preostalih tekmah je Medveščak doma premagal HKMK Bled s 5:4, Celje je s 15:4 odpravilo Maribor, Triglav je na Jesenicah slavil s 6:5, KHL Zagreb pa je doma premagal Slavijo s 5:2.

V naslednjem krogu, vsaj na papirju, čakata ekipi Olimpije malce lažje delo. Ekipa A doma gosti ekipo KHL Mladost, ekipa B pa se odpravlja na gostovanje v Maribor. Obe ekipi Olimpija imata v uvodnih dveh krogih poln izkupiček, oba nasprotnika pa v uvodnih krogih še nista osvojila točke.

 

Statistiko in podrobnosti tekme ekipe A si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in podrobnosti tekme ekipe B si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme ekipe A si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme ekipe B si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer pa lahko celotno dogajanje v selekcijah U-12 spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top