skip to Main Content
Ekipi U-12 sta s tekmami že pri koncu rednega dela državnega prvenstva

Vikend je prinesel nove redne in zaostale tekme ekip U-12 v državnem prvenstvu selekcij mlajših dečkov.

Prvenstvo se namreč približuje končnici (prve tekme končnice se pričenjajo že 13.februarja) in ekipe se trudijo pravočasno odigrati vse redne in zaostale tekme. Urnik mladih Zmajev je tako poln tekem.

Avtor: Žiga Lesar

Že tekom tedna smo poročali o tekmi ekipe Zeleni, ki so v Zagrebu žal izgubili pomembno tekmo z ekipo KHL Mladost, s katero se borijo za osvojitev prvega mesta rednega dela državnega prvenstva. Ekipa KHL Mladost je po tej tekmi odigrala še nekaj zaostalih srečanj. Po tesnem boju so bili z 9:6 boljši od Triglava, nato so s 6:3 premagali ekipo KHL Zagreb, v soboto pa so po izenačenem dvoboju klonili proti ekipi Slavije z 10:9, a šele po izvajanju kazenskih strelov, tako da so tudi na tej tekmi osvojili eno točko. Na drugi strani je ekipa Zeleni v soboto najprej zanesljivo premagala ekipo HKMK Bled B z 17:0, nato pa so v nedeljo v Tivoliju gostili še ekipo KHL Zagreb. Že v prvi tretjini so Zmaji povedli z 2:0, kar se je izkazalo kot zadostna prednost do konca tekme. V drugi tretjini so borbeni gostje uspeli dohitevati napade Zelenih in druga tretjina se je končala z rezultatom 4:2 za domače, v zadnji tretjini pa zadetkov ni bilo, tako da je bil 4:2 tudi končni rezultat tekme.

Z vsemi temi tekmami imata ekipi KHL Mladost in HK Olimpija Zeleni po 24 odigranih srečanj (v rednem delu vsaka ekipa odigra 26 srečanj). Vodijo Zagrebčani s 65 točkami, Zeleni pa imajo osvojenih 64 točk. Do konca rednega dela tako ekipi čakata še dve tekmi. Zeleni se v soboto 3. februarja odpravljajo na gostovanje v Zalog, še ena tekma z ekipo HKMK Bled B pa je datumsko še nedoločena. Ekipa Mladost pa se mora pomeriti še z ekipama HDD Bled in HDK Maribor. Možnosti za spremembo na vrhu lestvice torej še obstajajo, vendar bo bržkone ekipa Mladost na koncu osvojila prvo meste, Zeleni pa bodo v končnico štartali z drugega mesta.

Na drugi strani je v soboto svojo redno tekmo državnega prvenstva odigrala tudi ekipa Beli. Zmaji so odšli na Jesenice, kjer jih je čakalo težko gostovanje. Domače moštvo je sicer zelo hitro povedlo z 1:0, a so se Beli Zmaji na začetku vseeno dobro branili. Končni rezultat prve tretjine je bil 3:0. V nadaljevanju pa so prišle do izraza večje izkušnje domačih ter manjša zbranost v obrambi, ki je bila dodatno oslabljena še s poškodbo prvega vratarja in končni rezultat se je ustavil pri 18:0.

Rezultatsko gledano Beli nimajo enakih “skrbi” kot Zeleni, saj se trenutno nahajajo pri dnu lestvice in glavni namen ekipe je čim širšemu seznamu igralcev omogočiti pridobitev izkušenj za naslednje tekmovalno obdobje. Ekipo Beli čakajo do konca rednega dela še 3 srečanja. V soboto 10.februarja se odpravljajo na gostovanje v Celje, čakata pa jih še neodigrani tekmi s Triglavom in ekipo HKMK Bled A, kjer pa datum še ni določen, saj prostih terminov do 13.februarja skorajda ni.

Med preostalimi tekmami omenimo predvsem boj za 6.mesto, ki še prinaša neposredno uvrstitev v četrtfinale končnice državnega prvenstva. Za to mesto se borita predvsem ekipi Crvene Zvezde in Triglava. Trenutno 6.mesto zasedajo igralci Crvene zvezde s 40 točkami (imajo odigranih 23 srečanj), sledijo pa jim igralci Triglava z 38 točkami (imajo odigranih 22 srečanj). Triglav se do konca rednega dela sreča še z ekipami Medveščak, HDD Bled, HDK Maribor in HK Olimpija Beli, Crveno zvezdo pa čakajo še ekipe KHL Zagreb, KHL Medveščak in Celje. Tudi dvoboj za 6.mesto bo torej zanimiv vse do konca. Dvoboj je zanimiv posredno tudi za ekipo Beli. Če ekipe Beli namreč ostane na dnu lestvice, bo tekmec v prvem predkrogu končnice ekipa, ki bo zasedla 7.mesto po koncu rednega dela prvenstva.

Prvenstvo za Zmaje se torej nadaljuje v soboto 3.februarja, ko Zeleni “odpotujejo” v Zalog. Termini ostalih tekem Belih in Zelenih pa zaenkrat še niso določeni.

 

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Zeleni in HKMK Bled B si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Zeleni in KHL Zagreb si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Beli in HD Hidria Jesenice si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki mobilnih telefonov lahko uporabljajo to povezavo).

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top