skip to Main Content
Ekipi U-12 in U-14 zaključili turnir v Kromerižu

Od petka 6.aprila do nedelje 8.aprila je v Kromerižu na Češkem potekal mednarodni turnir za selekcije U-12 in U-14.

Avtor: Aleš Modic

Na turnirju so bile udeležene naslednji klubi (vsak klub je imel eno ekipo v selekciji U-12 ter eno ekipo v selekciji U-14): Kromeriž, Zagreb, Ružemberok (Slovaška), Dablici (Češka) ter Olimpija.

Ekipe so najprej znotraj svoje selekcije odigrale skupinski del (vsaka ekipa z vsako ekipo), kjer se je pri točkovanju upošteval “Češki” model – točke se dodeljujejo tako za rezultat po posameznih polčasih (tekme so bile odigrane v dveh polčasih po 20 minut), kot za končni rezultat tekme.

Prva dva dneva sta tako minila v tekmah skupinskega dela.

V selekciji U-12 so igralci proti domačinom in proti ekipi iz Zagreba iztržili nekaj točk, kar je na koncu pomenilo 4.mesto v skupinskem delu.

V selekciji U-14 pa so igralci Olimpije v predtekmovalni skupini zasedli prvo mesto in se tako uvrstili neposredno v finale.

So pa igralci v prvih dveh tekmovalnih dnevih poleg hokeja imeli tudi čas za druženje in ogled mesta, kar so s pridom izkoristili in si tako še dodatno popestrili prijetno tekmovanje.

Nedelja je nato prinesla finalne obračune. V selekciji U-12 so Zmaji žal izgubili tekmo za 4.mesto proti sovrstnikom iz Zagreba in so tako na koncu osvojili 5.mesto. Ista kluba pa sta si stala nasproti tudi v finalu tekmovanja selekcij U-14. Tudi v tem dvoboju so bili uspešnejši Zagrebčani, kar je pomenilo, da so mladi Zmaji v selekciji U-14 na koncu zasedli 2.mesto na turnirju.

Avtor: Aleš Modic

Na turnirju sta ekipi vodila trenerja Igor Beribak in Rok Prusnik, kot tehnični vodja pa jima je bil v pomoč Aleš Modic.

Po turnirju je bil zadovoljen tudi Igor Beribak: “Odigrali smo dva dobra turnirja. Z igrami ter pristopom smo bili zadovoljni.”.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije ekipe U-12 si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev U-12 si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije ekipe U-14 si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev U-14 si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top