skip to Main Content
Ekipi selekcij U-12 odigrali nov krog Državnega prvenstva

Sobota 21.10 je prinesla nov krog državnega prvenstva selekcij U-12.

Igralci ekipe HK Olimpija Beli so se odpravili na Bled k ekipi HK MK Bled B, igralci ekipe HK Olimpija Zeleni pa so doma gostili Celje.

Avtor: Aleš Modic

Rezultatsko je bila seveda v ospredju ekipa Zelenih, saj se ekipa trenutno nahaja na vrhu prvenstvene lestvice in je še edina neporažena ekipa v prvenstvu. Začetek tekme v Tivoliju sicer ni bil takšen, kot so si ga igralci Olimpije zaželeli. Po prvi tretjini je namreč rezultat ostal izenačen 1:1. Vendar je nervoza igralcev sredi druge tretjine vseeno malce popustila in postopoma se je premoč Zelenih pričela uveljavljati tudi v rezultatu. Na koncu druge tretjine je rezultat kazal že 4:1, na koncu tekme, pa je bila zmaga popolnoma suverena 13:1.

Na drugi strani ekipa Belih v ospredje postavlja nabiranje izkušenj za mlade igralce, ki bodisi šele zares vstopajo v igro na celotno igrišče, bodisi do sedaj niso dobili veliko priložnosti za igranje ob odlični Tivolski generaciji. Igralci so se sicer hrabro postavili nasproti ekipi HK MK Bled B, vendar so Blejčani že takoj v prvi tretjini uveljavili svoje prednosti in jo zaključili s suverenim vodstvom 10:0. V nadaljevanju je ritem igre malce upadel, hkrati pa so se zbrali tudi Ljubljanski igralci, tako da smo do konca videli samo še nekaj zadetkov. Žal nobenega v domači mreži. Rezultat se je zaustavil na 16:0 za domače igralce.

Na preostalih tekmah je Mladost na Bledu premagala ekipo Bleda A z rezultatom 15:6, Jeseničani so bili doma boljši od sovrstnikov iz Beograda z rezultatom 5:3, Slavija je slavila v Kranju s 5:4, ekipa KHL Zagreb je bila v Mariboru boljša od domačinov z 10:5, Medveščak pa je doma s 4:3 premagal ekipo HDD Bled.

Na vrhu prvenstvene lestvice torej še vedno vodi neporažena ekipa Olimpije Zeleni, sledita pa ji ekipi Slavije in KHL Zagreba z enim porazom.

Avtor:Žiga Lesar

Tekmovanje se nadaljuje že v torek 24.10, vendar zgolj za ekipo Zelenih. Ta potuje na Bled k ekipi HK MK Bled A, ekipa Olimpije Beli pa je prosta, saj je načrtovana tekma v Zagrebu žal prestavljena.

 

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Beli in HK MK Bled B (avtor: Aleš Modic) si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top