skip to Main Content
Ekipi mlajših dečkov sta bili v soboto polovično uspešni in na nek način z mislimi že v končnici

Sobota 16. februarja je prinesla nov krog v državnem prvenstvu mlajših dečkov (u-12).

Ekipa Zeleni se je že navse zgodaj odpravila v Zalog k Slaviji, ekipa Beli pa je malce kasneje v Tivoliju gostila Triglav.

Ekipa Zeleni je v svoji tekmi veljala za favorita. Vendar moramo pri tem upoštevati, da tekma v točkovnem smislu za ekipo Zeleni ni bila pomembna, saj bo ekipa ne glede na razplet današnje tekme bržkone redni del prvenstva končala na 3. mest. Na drugi strani pa so točke zelo pomembne za Slavijo, saj se ekipa še vedno bori za 8. mesto, ki še vodi v končnico. Mogoče so ravno zaradi teh dejstev ter zaradi malce zgodnje ure zmaji v tekmo vstopili “zaspano”. Gostje so to izkoristili in oni so bili tisti, ki so prvi povedli. A da vseeno prvi del srečanja ne bi bil preveč boleč, so naši igralci do prvega odmora izid izenačili. Vseeno z rezultatom 1:1 zmaji verjetno na prvem počitku niso bili zadovoljni in v drugi tretjini smo videli malce boljšo igro Olimpije. Kljub temu pa razlika, kot smo to včasih vajeni na tekmah selekcij u-12, ni preveč narasla. Naši igralci so dosegli dva zadetka in 3:1 je bil končni rezultat druge tretjine.

Ko so naši zmaji v tretji tretjini rezultat povišali na 4:1 je že kazalo, da je tekma odločena, a temu še ni bilo čisto tako. Borbeni domači so malce kasneje rezultat znižali na 4:2. To je v igro za domače prineslo nekaj upanja in tekma je postala zanimiva. Vseeno pa so bili zmaji dovolj pozorni, da preobrata niso dopustili. Nekaj minut kasneje so že povedli s 5:2. A domači se še kar niso dali. Sledil je zadetek za 5:3, nekaj minut pred koncem pa je bil rezultat znižan že na 5:4. A tu se je “pohod” domačih končal. Pred koncem srečanja so še enkrat zadeli naši igralci in z rezultatom 6:4 dokončno odločili tekmo.

Na drugi strani so bili v Tivoliju Beli v malce bolj podrejenem položaju. Gostili so namreč ekipo Triglav, ki je kot 4. uvrščeno moštvo veljalo za favorita. To so Kranjčani nato na ledu tudi potrdili. Že v prvi tretjini so gostje dosegli 5 zadetkov. En zadetek so sicer dosegli tudi naši mladi borci, a to vsekakor ni bilo dovolj za kakršenkoli obrati. Prednost gostov se je do konca tekme samo še povečevala. Na koncu se je rezultat ustavil pri 14:1.

Na preostalih tekmah so Jeseničani z 8:1 premagali Medveščak, KAC pa je z 20:0 premagal Maribor. Bolj zanimivo pa je bilo na tekmi med HKMK Bled in KHL Zagrebom. Tekmo so s 4:1 dobili Blejčani.

Ekipa Zeleni so tako že končala s tekmami rednega dela. Trenutno se sicer nahajajo na 2. mestu prvenstvene lestvice, a sledi jim KAC, ki ima še dve neodigrani tekmi in bržkone bo KAC na koncu zasedel prvo mesto, zmaji pa tretje. Ekipa Beli kljub porazu še vedno ostaja na 6. mestu. Sedmo uvrščeni Zagreb je namreč v tem krogu prav tako izgubil. Ali bodo naši fantje zadržali 6. mesto tudi na koncu, bo jasno v zadnjem krogu. Ekipa Zagreb ima za nasprotnika Mladost in bo bržkone zabeležila nove tri točke. Glede na to, da ima ekipa Beli točko prednosti pred Zagrebom in ker je ekipa Beli v medsebojnem obračunu v boljšem položaju (zmaga v Ljubljani in poraz po podaljšku v Zagrebu), bo morala ekipa Beli v soboto proti Celju za ohranitev 6. mesta zabeležiti vsaj zmago po podaljšku oz. izvajanju kazenskih strelov. Če jim to uspe, se bosta v četrtfinalu končnice pomerili ravno naši ekipi Beli in Zeleni.

Sicer pa je še vse odprto tudi za 8. mesto, ki še vodi v končnico. Tega zaenkrat držijo igralci Slavije. A Blejčani (HKMK Bled) imajo le točko zaostanka ter eno manj odigrano tekmo. Ker Slavijo čaka samo še obračun z ekipo KAC, Blejčani pa imajo na sporedu še tekmi z ekipami HBB Bled in Mladost, je bržkone pričakovati, da bodo na koncu 8. mesto vseeno osvojili igralci z Bleda.

Naslednji vikend bo tako vse jasno kdo bo s kom odigraval prvo tekmo v četrtfinalu končnice.

 

Fotografije s tekme ekipe Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme ekipe Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top