skip to Main Content
Ekipe Mlajših Dečkov tokrat s tekmovalnim dnevom med tednom

Torek 28.11 je prinesel nove tekme v Državnem prvenstvu selekcij Mlajših Dečkov (U-12).

Mladi hokejisti veliko počitka niso imeli, saj so zadnje tekme odigrali samo pred neka dnevi v soboto. Tokrat je ekipe “Zeleni” v Tivoliju gostila ekipo HDD Bled, ekipa “Beli” pa se je odpravila v Zagreb k ekipi KHL Mladost.

Avtor: Lidija Bole

V obeh primerih je šlo za srečanje tekmecev, ki so si na prvenstveni lestvici dokaj narazen, tako da smo videli pričakovani zmagi favoritov.

Ekipa “Zeleni” je proti ekipi HDD Bled že po prvi tretjini povedla z rezultatom 4:0. Gostje so sicer v začetku druge tretjine zadeli za 4:1, a prednost “Zelenih” je nato samo še rasla in se na koncu ustavila pri rezultatu 14:1.

Avtor: Lado Dolžan

Na drugi strani “Beli” v Zagrebu niso bili kos ekipi KHL Mladost, ki trenutno celo zaseda vodilno mesto na prvenstveni lestvici. Že po prvi tretjini so domačini vodili s prepričljivih 6:0. V nadaljevanju so je prednost domačih samo še povečevala, a so svoje priložnosti imeli tudi Ljubljančani. Do konca tekme so dvakrat zadeli in tekma se je končala z rezultatom 17:2.

Avtor: Aleš Modic

Na drugih srečanjih dneva so Celjani v derbiju spodnjega dela lestvice z zadetki v zadnji tretjini premagali Maribor s 6:4, ekipa Bled A je s 7:3 premagala Medveščak, Slavija je z 11:4 premagala KHL Zagreb, Triglav je bil s 3:2 boljši od Jesenic, tekma med ekipama Bled B in Crveno zvezdo pa ni bila odigrana.

Avtor: Uroš Cerjak

Vodilni trije na prvenstveni lestvici (KHL Mladost, HK Olimpija Zeleni ter Slavija) so torej zmagali, tako da sprememb na vrhu ni bilo. Na 4.mestu pa kljub današnjemu porazu še vedno ostajajo Jeseničani.

Prvenstvo se nadaljuje v soboto 2.12, ko bo na vrsti Tivolski dvoboj. Ekipa “Beli” namreč v Tivoliju gosti ekipo “Zeleni”.

 

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Zeleni (avtor: Lidija Bole) si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Beli (avtorji: Lado Dolžan, Aleš Modic in Uroš Cerjak) si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top