skip to Main Content
Ekipa Zmajčkov U-9 je osvojila pokal v Zalogu

V preteklem vikendu je bil na vrsti tradicionalni turnir U-9 v Zalogu.

Turnir poteka že nekaj let zapored in posebej je zanimiv, ker za najmlajše hokejiste prinaša nekakšen pravi tekmovalni vložek v sicer prijateljske in netekmovalne turnirje. V tej fazi razvoja otrok namreč poudarek ni na zadetkih in rezultatih, zato te selekcije tudi ne tekmujejo v državnem prvenstvu in povečini so turnirji netekmovalne narave, kjer se rezultati sploh ne beležijo.

Avtor: Mitja Šefman

A turnir v Zalogu je malce drugačen in zato je tudi toliko bolj poseben. “Enkrat na leto” lahko tudi najmlajši hokejisti doživijo čar pritiska rezultata. In tokrat tega žara ni manjkalo, saj je bil turnir še posebej zanimiv.

Na turnirju je nastopilo 8 ekip. Poleg 6 domačih (Bled, Jesenice, Maribor, Olimpija ter 2 x Slavija) sta nastopili še ekipi Medveščaka in avstrijskega VSVja.

V prvem delu turnirja so ekipe odigrale klasičen turnirski sistem, kjer se je vsaka ekipa pomerila z vsako. Prvih 5 tekem je bilo odigranih prvi dan, naslednji 2 pa sta sledile v nedeljo.

Mladi Zmaji so najprej po pričakovanjih premagali drugo ekipo Slavije (17:0). Mogoče je bila pri tem zmaga celo prevelika, saj je morebiti nadebudne borce malce uspavala. Izkazalo se je namreč, da pri ostalih ekipah še zdaleč ne bo tako enostavno. Še pred opoldanskim premorom, ko je sledila uradna otvoritev in predstavitev ekip, sta sledili dodatni dve tekmi in obe tekmi so Zmaji izgubili. Najprej so s 5:6 izgubili proti VSVju, nato pa je sledil še poraz proti Bledu s 4:5. Poraza sta bila sicer minimalna, a mlada ekipa pod vodstvom trenerja Črta Snoja se je zavedala, da bo potrebno v nadaljevanju zaigrati bolje.

V popoldanskem terminu je najprej sledila tekma proti Jesenicam, kjer so Zmaji pokazali svojo moč in zmagali s 4:3. A dan so igralci Olimpije nato vseeno zaključili s porazom, saj jih je v zadnji tekmi dneva premagal Maribor s 6:4.

V prvem dnevu so tako Zmaji sicer pokazali borbeno igro, a rezultatsko se jim zadeva vseeno ni izšla povsem po pričakovanju. Z dvema zmagama v 5 tekmah so bili na robu prve četverice. Namreč prvih 4 ekip po rednem delu se uvrsti v polfinale, preostale štiri pa odigrajo tekmo za mesta med 5. in 8..

Cilj Zmajev je bil seveda polfinale.

Polfinale še ni bilo izgubljeno, a pri tem je bilo pomembno, da igralci Olimpije v nedeljo preostali dve tekmi zmagajo, hkrati pa bi morali Zmaji dobiti tudi nekaj pomoči od preostalih ekip, saj bi se nekatere tekme morale končati tako in ne drugače. Kakorkoli že, najprej so svoje na ledu morali pokazati mladi igralci Olimpije. Najprej je sledila jutranja tekma proti domači ekipi Slavije. Tekma je bila težka, a na koncu se je vseeno vse izšlo po načrtu in Zmaji so z nogometnim izidom 1:0 zabeležili novo zmago. V preostali – zadnji tekmi rednega dela pa jih je čakal še Medveščak. Zagrebčani so bili po rezultatih sicer slabši od marsikaterih ekip na turnirju, a tekmo je bilo potrebno zmagati na ledu. To je igralcem Olimpije tudi uspelo in z zmago 11:3 so redni del turnirja zaključili z 8. točkami.

Izkazalo se je, da je 8 točk zadosti bodisi za 4., bodisi za 5. mesto. Enako število točk je namreč imela tudi ekipa Jesenic. Igralci Olimpije so bili v medsebojnem dvoboju sicer boljši, kar jih je postavljalo na 4. mesto, a na koncu so imeli Jeseničani pred sabo še eno tekmo. Tekma med Jesenicami in Mariborom je tako odločala ali se bodo Zmaji uvrstili v polfinale ali ne.

Avtor: FB Slavija Junior

Napetost je bila prava, a na koncu so Mariborčani vseeno pokazali, da so v letošnji zasedbi odlični in s 4:1 si je ekipa Mariborja priborila novo zmago. Ta zmaga je Maribor postavila na prvo mesto lestivce, kar pa je še najbolj pomembno, je ta zmaga potrdila 4. mesto Olimpije in uvrstitev v polfinale.

Ravno Mariborčani so bili tako nasprotnik Zmajev v polfinalu. Mariborčani so bili favoriti. Ne samo, da so po rednem delu zasedli 1. mesto, ampak so v medsebojni tekmi rednega dela enkrat Zmaje že premagali (6:4). A tokrat je bilo drugače. Mariborčani so doživeli svoj prvi poraz na turnirju in s zmago s 6:3 se je Olimpija uvrstila v veliki finale.

V finale se je uvrstila še ekipa VSV, ki je zanesljivo in po pričakovanjih premagala Bled z 10:4. V bistvu je ekipa VSV v rednem delu pokazala še največ. Tekme so zmagovali dokaj zanesljivo. V medsebojni tekmi z Mariborom so zabeležili rezultat 4:4. Ko je nato Maribor nepričakovano proti Medveščaku zabeležil le izenačen rezultat je že kazalo, da bodo mladi Avstrijci zavzeli prvo mesto po rednem delu. A takrat je nastopila tekma med VSV in Bledom, ki so jo Blejčani dobili s 4:3. V polfinalu so torej mladi Avstrijci uspeli vrniti mladim Blejčanom za poraz.

Kakorkoli že, sledil je veliki finale. Mlada Olimpija se je pomerila z mladimi in favoriziranimi Avstrijci. Napetost in vzdušje v dvorani je bilo na višku in v takšnem ozračju so mladi igralci Olimpije vzdržali vse pritiske in svojo najboljšo igro pokazali ravno v finalu. Avstrijsko ekipo so premagali kar z 9:6 in veselja ob zmagi na turnirju se je lahko pričalo.

Ekipa U-9 HK SŽ Olimpija je pod vodstvom trenerja Črta Snoja osvojila naslov prvaka letošnjega turnirja v Zalogu. Čestitamo!

 

Na turnirju so za ekipo Olimpije nastopili naslednji igralci:

 

Fotografije s turnirja si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj več podatkov o tekmovanju si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji Zmajčkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top