skip to Main Content
Ekipa U-20 z novo zmago končala letošnjo EBYSL sezono

Nedelja 26.2 je prinesla še zadnjo letošnjo tekmo ekipe U-20 v letošnjem tekmovanju EBYSL. Z današnjim dnem se namreč zaključuje redni del prvenstva, Zmaji pa se letos na žalost niso uvrstili v končnico.

Vseeno je četa trenerja Andreja Brodnika želela na koncu sezone zapustiti dober vtis in nenazadnje so se Zmaji borili tudi za skupno 13.mesto ter 4.mesto v svoji predtekmovalni skupini.

Tudi tokrat je bila ekipa več ali manj popolna. V ekipi je prvič zaigral tudi Miha Zajc, ki v letošnjo sezoni redno igra za ekipo HDD Olimpije. Tako kot vedno v letošnji sezoni, nas Zmaji v popolni zasedbi niso razočarali. V Zalog so se odpravili z odločnim namenom, da domov prinesejo nove 3 točke in to so tudi storili.

Zmaji so bili boljši že od samega začetka tekme. Vendar so v uvodnih minutah izključitve na strani Zelenih malce razbijale ritem napadov, tako da smo vodstvo Zmajev videli šele v 18.minuti. Igralci Slavije so dobili buli v lastni obrambni tretjini, a jim je izhod iz tretjine z ukradenim ploščkom preprečil Mark Sever. Zadrsal je proti goli, a zadetka ni bilo. Plošček se je nato izza gola odbil do Luke Ulamca, ki je zadel za 1:0, kar je bil tudi končni rezultat tretjine.

Ti pred koncem prve tretjine so igralci Slavije storili nov prekršek za izključitev, tako da so Zmaji drugo tretjino pričeli z igralcem več na ledu. Dobro so pritisnili na vrata domačih in v 21.minuti je po močnem strelu Marka Čepona z modre črte pred domačim vratarjem Mark Stražišar spremenil smer ploščku, ki je končal v mreži. Igralci Olimpije so se že veselili novega zadetka, ki ga pa po protestu domačih sodnik ni priznal zaradi previsoko dvignjene palice Marka Stražišarja. Vendar se je prevlada Zmajev kljub temu nadaljevala. Dvomov o zadetku Marka Stražišarja pa ni bilo v 28.minuti, ko je Mark lepo ukradel plošček domačim igralcem v napadu, sam zadrsal proti vratarju in povedal Zmaje v vodstvo z 2:0. To je bila očitno prelomna točka tekme, saj je zgolj po 29 sekundah za 3:0, po podaji Marka Čepona in Luke Ulamca, zadel še Jurij Jovan. S tem pa zadetkov v tej tretjini še ni bilo konec. V 37.minuti je Luka Ulamec dobil na palico odbitek strela, ki ga je sprožil Jurij Jovan in z lepo potezo pred vrati domačih povišal vodstvo Zelenih na 4:0. Zadeli pa so tudi domači, ki so na koncu tretjine znižali na 4:1.

Tekma je bila praktično odločena, a boj na ledeni ploskvi se je nadaljeval tudi v zadnji tretjini. Najprej je na 5:1 takoj na začetku tretjine povišal novinec v ekipi Miha Zajc. Napetost na ledeni ploskvi se je pričela kazati tudi v trdi igri. Tako sta si v 43.minuti najprej v lase skočila Jure Rus in domači igralec. Strasti so se malce pomirile, a smo nato najprej videli izključitev na strani Olimpije. Še pred iztekom kazni pa še izključitev na domači strani. Trd boj se je nadaljeval in v 54.minuti si je zaradi grobosti 20-minutno kazen prislužil Mark Čepon. Čisto na koncu pa sta si v lase skočila še Miha Zajc in domači igralec. A vse te kazni in izključitve na nobeni strani niso prinesle novih zadetkov in tekma se je končala z zasluženo zmago Zmajev 5:1. (zadetke Zmajev in povzetke tekme si lahko ogledate na spodnji povezavi).

S to zmago so Zmaji potrdili 4.mesto v svoji pretekmovalni skupini oz. 13.mesto v skupni razvrstitvi.

Rezultatsko to vsekakor ni dosežek, ki bi si ga Ljubljančani na začetku sezone želeli. Cilj ekipe je bil uvrstitev v končnico. Po malce slabšem začetku sezone, se je ekipa pobrala in z dobrimi igrami v sredini sezone je že kazalo, da se bodo Zmaji vmešali v boj za mesta v končnici, a se žal ni izšlo. Ko je ekipa nastopila v polni postavi, se je lahko enakovredno kosala s praktično vsako ekipo v tekmovanju. Zanimiv je na primer podatek, da so Zmaji s šestimi ekipami od osmih, ki so se uvrstile v končnico, v medsebojnih tekmah dosegli vsaj en pozitiven rezultat (vse rezultate tekem v letošnji sezoni si lahko ogledate na tej povezavi).

A glavni problem so verjetno predstavljale odsotnosti igralcev. Trener Andrej Brodnik je bil tako nemalokrat v nehvaležni situaciji, da na pomembnih tekmah ni mogel računati na marsikaterega igralca. Poškodbe in bolezni so sicer sestavni del življenjskega ciklusa sezone. A vseeno je veliko pomembnih igralcev, na katere se je v tej sezoni računalo večji večji del sezone zaigral za razne članske ekipe. Izstopajo predvsem igralci, ki so uspešno zapolnili vrzeli v ekipi HDD Olimpije. Seveda smo pri tem veseli za igralce, ki so povečini dobro izkoristili priložnost v višjih tekmovanjih, smo pa zaradi tega morali marsikatero tekmo zapustiti praznih rok. Igralci, kot so Aljaž Chvatal, Miha Zaj, Mark Čepon in ostali, ki uspešno nastopajo v članskem EBEL tekmovanju so na primer v letošnji sezoni odigrali manj kot 10 tekem od skupaj 37 v tekmovanju EBYSL. Na mnogo tekmah pa so manjkali igralci, kot so Andraž Zibelnik, Nik Sitar, Matjaž Šubic in podobni. Podrobno statistiko vseh igralcev Olimpije v letošnji sezoni, si lahko ogledate na tej povezavi.

Kakorkoli že, sezona je končana, ekipi ter trenerju Andreju Brodniku čestitamo za dobre tekme in dobro borbo v tekmovanju, ki je bilo v letošnji sezoni še posebej dolgo (37 tekem) in naporno.

V končnico so se uvrstili trije zmagovalci predtekmovalnih ekip Vienna Capitals, Red Bull Salzburg ter ekipa Jesenic. Dodatno pa so se po točkah v končnico uvrstili še Sapa Fehervar, Okanagan, HK Triglav, Orlo Znojmo ter MAC Budimpešta. Pravila končnice velevajo, da si zmagovalci predtekmovalnih skupin sami izberejo nasprotnike v četrtfinalnih obračunih. Tekom naslednjega tedna bodo tako določeni pari četrtfinalnih obračunov in datumi tekem. O tekmovanju v končnici vas bomo sproti obveščali na naši spletni strani na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top