skip to Main Content
Ekipa U-20 z lepo zmago zaključila prvenstvene tekme na domačem ledu

Četrtek 23.2 je prinesel še zadnjo tekmo na domačem ledu v tekmovanju EBYSL. Tekmec je bila ponovno ekipa HK Slavija Junior.

Kot smo že zapisali v prejšnjih prispevkih, ekipi žal nimata več možnosti za preboj v končnico, tako da so te zadnje tekme pomembne predvsem v smislu prestiža in mestnega rivalstva. Nenazadnje pa sta ekipi točkovno na lestvici zelo poravnani in tekme neposredno odločajo tudi o tem katera ekipa bo na lestvici končala sezono pred drugo ekipo.

Tokrat so Zmaji nastopili v skoraj popolni postavi. V ekipo so se vrnili naši člani, ki so sicer zadnje čase redno nastopali v dresih HDD Olimpija (Tilen Spreitzer, Mark Čepon in Andraž Chvatal). Še vedno je sicer manjkal Nik Sitar, a trenerju Andreju Brodniku je bilo tokrat bistveno lažje pri sestavi ekipe, kot je bil to primer v prejšnjih tekmah.

Popolnejša postava domačih je takoj pokazala svojo kakovost in pričetek tekme je pripadel Zelenim hokejistom. Več so bili pri ploščku ter nevarneje ogrožali vrata gostov. Prva prava priložnost je prišla v 7.minuti, ko gostujoči igralec ni imel druge možnosti, kot da s prekrškom zaustavi prodirajočega Luko Ulamca. V igro 5-na-4 so igralci Olimpije hitro zavzeli položaj za obleganje vrat. Po kombinaciji Marka Čepona in Andraža Zibelnika je z leve strani lepo za vodstvo 1:0 zadel Matjaž Šubic. Premoč igralcev Olimpije se je po zadetku nadaljevala in v 10.minuti so bili igralci Slavije primorani storiti nov prekršek nad prodirajočimi igralci Olimpije (prekršek je bil storjen nad Markom Čeponom). Tokrat realizacije igre z igralcem več ni bilo in igralci Slavije so nekako uspeli v igri vzpostaviti ravnotežje. To se je pokazalo v 15.minuti, ko si je izključitev priigral Matjaž Šubic, kar so gostje izkoristili in izid izenačili na 1:1. Premoč iz prvega dela tretjine se tako žal ni prenesla tudi v drugi del tretjine. Vseeno pa so na koncu tretjine domači, tudi po zaslugi nove izključitve, uspeli ponovno pritisniti na vrata gostov. Napadi v igri 5-na-4 sicer niso obrodili sadov, a ko se je gostujoči igralec vrnil na led s klopi za izključene, je Matjaž Šubic lepo podal Marcelu Lavriši, ki je tik pred koncem tretjine poskrbel za vodstvo domačih z 2:1.

Če smo v prvi tretjini vsaj na obdobje videli enakovredno igro tekmecev, pa dvoma o tem katera ekupa je bila danes boljša v drugi tretjini ni bilo več. Zmaji so že takoj pritisnili na vrata gostov in v 22.minuti je po lepi kombinaciji Žana Vuka in Matjaža Stražišarja pod prečko zadel Matjaž Šubic. Popoln pritisk na vrata gostov se je nadaljeval in v 26.minuti je Andraž Zibelnik podal Filipu Kuharju kateremu je prvi strel gostujoči vratar še ubranil, odbitek pa je nato vseeno končal v mreži. Vodstvo Olmpije 4:1. Prvo pravo priložnost so si gostje pridrsali šele v 29.minuti, vendar je zanesljivi Tilen Spreitzer strel ubranil. Kmalu zatem je sledila izključitev na naši strani, s čimer so gostje prišli do nekaj več strelov, a obramba je zdržala vse pritiske in bojazni za nižanja vodstva ni bilo. Vmes sta idealno priložnost za povišanje vodstva zamudila Aljaž Chvatal in Filip Kuhar, ki sta sama pridrsala v protinapad, a sta pred vratarjem izvedla preveč dvojnih podaj in plošček jima je na koncu ušel. Premoč Zmajev se je nato nadaljevala vse do konca tretjine, ki se je z rezultatom 4:1 tudi končala.

Premoč Zelenih se je nadaljevala tudi v tretji tretjini. Pravega naleta na gol gostov pa vseeno ni bilo, saj so pritiske Zmajev na gol občasno prekinjale izključitve na strani domačih. V 53.minuti smo vseeno videli nov zadetek. Vse skupaj se je pričelo že minuto ali dve pred tem, ko so Zmaji ponovno stisnili goste v njihovo obrambno tretjino. Igralci v Zelenih dresih so streljali na gol, igralcem v belih, pa kar ni in ni uspelo plošček spraviti iz obrambne tretjine. Ko je že kazalo, da jim bo to uspelo, ga je na modri črti spretno prestregel Jurij Jovan in napad Zmajev se je nadaljeval. Nato pa je z modre črte lepo po tleh podal Andraž Cjuha, Mark Stražišar je ploščku na poti proti vratom lepo spremenil smer, pred vratarjem pa se je odlično znašel Filip Kuhar, ki je s podstavljeno palico dosegel že svoj drugi zadetek dneva. Rezultat je bil 5:1 za Olimpijo. Do konca srečanja smo potem videli še nekaj lepih strelov domačih ter na drugi strani nekaj lepih obramb Tilna Spreitzerja, a tekma je bila seveda že odločena in domači so jo mirno pripeljali do konca.

S tem se je zaključila letošnja sezona EBYSL tekmovanja v Tivoliju. Zadnja tekma čaka ta dva tekmeca še v nedeljo 26.2 v Zalogu. Z današnjo zmago, so Zmaji ponovno prešli na 4.mesto v svoji predtekmovalni skupini oz. na 13.skupno mesto v skupni razvrstitvi EBYSL. Zadnja tekma bo tako odločala če bo temu tako tudi ostalo. Glede na to, da ima Olimpija pred ekipo Slavije 2 točki prednosti ter glede na to, da ima ekipa Debrecen (ki se skupaj s Slavijo in Olimpijo bori za 4.mesto v predtekmovalni skupini oz. 13, v skupni razvrstitvi) točko zaostanka za Olimpijo ter zadnjo tekmo z vodilno ekipo Vienna Capitals, bi verjetno za potrditev 4.mesta v skupini ter 13. v skupni razvrstitvi bila dovolj že osvojena točka. A ne glede na to, verjamemo, da bo četa Andreja Brodnika ponovno odločno krenila v boj s ciljem osvojitve novih 3 točk.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top