skip to Main Content
Ekipa U-20 v tekmovanju končno prekinila urok slabih rezultatov

Danes 13.11. je bil na razporedu nov krog v tekmovanju EBYSL. Ljubljančani so v zadnjem času rezultatsko močno padli v tem tekmovanju in v zadnjih krogih so na lestvici padli že zaskrbljujoče nizko. V goste je prihajala ekipa Linz. Ekipa Linz je na razpredelnici še nižje od Ljubljančanov in na videz so bili idealen nasprotnik, da Olimpija po reprezentančnem premoru pride do novih točk in da začne lov za ostalimi tekmeci v skupini.

AVtor: Drago Čigon

AVtor: Drago Čigon

Vendar je Linz na drugi strani po zelo slabem začetku sezone v zadnjih krogih prikazal nekaj boljši iger in rezultatov, tako da smo lahko pričakovali težko tekmo.

Trener zelenih Andrej Brodnik je v ekipo dodal tudi nekaj dodatnih igralcev, ki so se v začetku sezone pridružili Olimpiji z dvojno licenco in ki po večini nastopajo v članskem državnem prvenstvu za ekipo HK ECE Celje. Tekmovanje EBYSL je namreč zahtevno tekmovanje in nastopati z manjšim številom igralcev enostavno ne gre, ne glede na kakovost posameznih hokejistov.

Tekmo so Ljubljančani začeli odločno. V prvem delu so bili več pri ploščku in so več napadali. Razmerje strelov je bilo 12:6 za domače. Vendar so mreže po prvem delu ostale nedotaknjene.

AVtor: Drago Čigon

V nadaljevanju je bil potek igre podoben. Ljubljančani so bili boljši, večkrat so streljali na gol, a rezultat je ostajal 0:0. Nato pa je v 34.minuti gostujoč igralec naredil prekršek in Olimpija je ponovno zaigrala z igralcem več. To ni bilo prvič, da so imeli danes takšno priložnost, a do tega trenutka so bili v igri z igralcem več neuspešni. Tudi tokrat ni kazalo najbolje, saj smo namesto zadetka v 35.minuti videli izključitev Matjaža Šubica. Ekipi sta zaigrali s 4 igralci proti 4, kar pa je Ljubljančanom končno prineslo uspeh in v 36.minuti je, tik preden bi se kaznovani igralec gostov vrnil na ledeno ploskev, Nik Petek odlično podal, Luka Ulamec pa zadel za 1:0.

S tem rezultatom sta ekipi tudi odšli na zadnji odmor. V nadaljevanju so domači še bolj pritisnili na gol gostujočih igralcev in Mark Sever je v 42.minuti po podaji Nejca Pančurja povišal vodstvo na 2:0. Borbeni gostje so se sicer trudili priti nazaj v igro, a Ljubljančani so nadaljevali s svojo premočjo. Tekma se je dokončno prelomila v 59.minuti, ko je Luka Ulamec zadel za 3:0. Do konca smo nato videli še nekaj nervoze in sredi zadnje minute je tako gostujoči napadalec ponovno storil prekršek za izključitev. V zadnjih sekundah tekme so nato igralci Olimpije končno izkoristili tudi številčno premoč. Za končni 4:0 je zadel Filip Jeram po podaji Roka Klanška. Izkazal se je tudi Ljubljanski vratar Aljaž Oblak, ki je obranil vseh 20 strelov na svoj gol.

Čestitke Ljubljančanom za novo zmago. Vendar je to sedaj šele prva zmaga v nizu zmag, ki jih Ljubljančani močno potrebujejo. Ekipa Olimpije še vedno dokaj trdno zaseda zadnje mesto v svoji predtekmovalni skupini. Dobra stvar je razpored tekmovanja, saj je le-ta v letošnji sezoni zelo “razmetan” in Ljubljančani tako sploh še niso igrali z ekipo HK Slavije, ki na lestvici zaseda predzadnje mesto – mesto pred Ljubljančani (v celotni sezoni bosta ekipi igrali celo 5-krat). Prav tako so s pred-pred zadnjo ekipo Debrecen igrali zgolj 2-krat (v celotni sezoni bosta ekipi igrali 5-krat). Časa za nabiranje točk je torej še dovolj, vendar bo potrebno točke nabirati tudi proti boljšim ekipam, če si želi ekipa letos ponovno spogledovati z zaključnim tekmovanjem Play-off. Prva priložnost bo že ta četrtek, ko Olimpija v Tivoliju gosti ekipo Triglava, ki letos kaže odlične predstave v tekmovanju EBYSL.

Tekma bo na voljo za ogled tudi preko Internet neposrednega televizijskega prenosa (o podrobnostih boste obveščeni v naslednjih dneh).

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top