skip to Main Content
Ekipa U-17 je osvojila naslov državnih prvakov!

V čertek 6. maja je bila na sporedu povratna tekma državnega prvenstva v kategoriji kadetov. Na prvi tekmi pred dnevi so v Tivoliju igralci Olimpije dokaj zanesljivo s 5:2 premagali ekipo HKMK Bled. Blejski hokejisti so v prvi polovici tekme nudili dostojen odpor, nato pa jim je zmanjkalo moči.

Foto: Nejc Vurnik

A prikačovati smo morali, da bo odpor ekipe z Bleda na domačem ledu bistveno večji. In res je bilo tako…

Prva tretjina sicer z veliko akcijami ni postregla. Ekipi sta igrali nekako previdno. Nekaj malega več od igre so imeli sicer naši igralci (razmerje v strelih v tem delu je bilo 11:9 za Olimpijo), a daleč od tega, da bi zmaji imeli tisto pravo pobudo. Na prvi odmor sta ekipi odšli z nogometnim izidom 0:0.

Več akcije je nato sledilo v drugi tretjini, kjer se je igra počasi razživela. “Zasluge” za to sta imeli predvsem izključitvi v začetnem delu te tretjine, kjer sta moštvi prišli do nekaj več pobude in naleta. Najprej je bil v 24. minuti izključen domač igralec. Naši pa niso dolgo rabili, da so to prednost izkoristili. Komaj 15 sekund po začetku kazni je na levi strani sam ostal Karlo Marinkovič, ki je z natančnim strelom premagal domačega vratarja. Podajalec pri tem zadetku je bil Tian Hebar. Malce kasneje pa je bil izključen še naš igralec. Domači so sicer v igri z igralcem več potrebovali malce več časa, a so na koncu tudi oni bili uspešni in rezultat je bil izenačen na 1:1. Nekako smo bili zopet na začetku, a igra je bila bistveno bolj živahna. Ekipi sta prihajali do novih priložnosti. Nekajkrat je bilo vroče pred obema vratarjema, izid pa je do konca tretjine nato vseeno ostale nespremenjen 1:1.

Foto: Nejc Vurnik

V zadnji tretjini pa je tempo nato zopet malce popustil. Ekipi sta se nekako pripravljali na finiš tekme. Pri igri so bili oboji malce pazljivi, saj si nihče ni želel prejeti zadetka pred morebitnimi podaljški. A zadetki so vseeno prišli. V 51. minuti je najprej sledil hladen tuš za Ljubljančane. Domači so napadli po levi strani. Naš vratar Lan Kavčič je prvi strel sicer ubranil, a pri odbitku so bili bolj odločni hokejisti Bleda, ki so plošček pospravili v mrežo in domači so vodili z 2:1. Ta zadetek za naše igralce ni prišel ob pravem času in v igri so nato kar malce zastali. A ne za dolgo. V 54. minuti je bil nato ponovno izključen naš igralec. Med igro z igralcem manj pa je za naše prišlo do preobrata. Domači igralci so imeli postavljeno formacijo za napad v naši obrambni tretjini. Na desni strani je sledil strel proti našim vratom. Strel je Tay Petronijevič Lepša blokiral, do ploščka pa se je dokopal Gaber Jovanovič Šorn, ki je plošček podal naprej do Martina Črepinška. Ta je sam zadrsal proti domačim vratom. V igri 1-na-1 je bil uspešnejši in izid je bil izenačen. Tu pa preobrata še ni bilo konec. V naslednjih nekaj sekundah so najprej morali naši ubraniti še preostanek kazni z igralcem manj, nato pa so kmalu ponovno krenili v napad. Nekaj časa so kombinirali in pritiskali, nato pa je plošček prišel do Gaberja Jovanovič Šorna. Ta je sprožil strel proti vratom. Plošček pa se je nato najprej odbil od enega obrambnega igralca pred vrata, kjer se je od drsalke drugega domačega igralca odbil v vrata in domač vratar je bil z nekaj sreče za naše ponovno premagam. Olimpija se je vrnila iz zaostanka 2:1 nazaj v vodstvo s 3:2. Do konca je bilo nekaj več kot 4 minute. Časa za izenačenje sicer dovolj, a hiter preobrat je domačim očitno vzel preveč energije, tako da pravih naletov na naša vrata do konca niti ni bilo in naši igralci so lahko dokaj zanesljivo tekmo pripeljali do konca.

Sledil je končni sodniški pisk in igralci selekcije U-17 so se lahko veselili osvojitve naslova državnih prvakov. V sicer skrajšani sezoni je ta naslov v Ljubljano prišel več kot zasluženo. V rednem delu so naši igralci v 6 tekmah zabeležili same zmage (proti ekipi Bled je bila ta zmaga dosežena v podaljških). V finalni seriji pa so z 2:0 ugnali ekipo z Bleda.

Foto: Nejc Vurnik

Čestitamo fantje!

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top