skip to Main Content
Ekipa U-15 se je uvrstila v polfinale

Ekipa dečkov je te dni odigrala četrtfinalni dvoboj v IHL tekmovanju. Kot drugo uvrščeni ekipo rednega dela, ji je kot nasprotnik pripadla ekipa Slavije. Ekipa Slavije je sicer v pred-končnici izločila ekipo HDD Bled, a v mestnem dvoboju so vseeno za favorita veljali naši fantje.

In na ledu so to tudi pokazali. Prva tekma v Tivoliju je bila sicer dokaj tesna. Mreže so ostale nedotaknjene vse do 22. minute. Naši so nato z tremi zadetki (Oskar Rogl, Jure Železen in Joc Bukovec) izkoristili napake v obrambi gostov. A tudi gostje so zadeli in rezultat 3:1 pred zadnjo tretjino je bil še vedno odprt. Naši fantje so sicer imeli tekmo dovolj pod nadzorom, da je nekako bilo čutiti, da tu presenečenja ne more biti, a v hokeju se lahko marsikaj hitro obrne. Izid je ostal tesen vse do zadnjih trenutkov tekme, ko je Nejc Golob z zadetkom v prazno mrežo postavil končni izid 4:1.

Čez nekaj dni je sledila druga tekma v Zalogu. Ta tekma je bila za razliko od prve bolj počasna. A takšna igra je očitno ta dan našim bolj ustrezala. Počasi, a zanesljivo, so padali naši zadetki. Martin Rožič ter 2x Nejc Golob sta poskrbela, da so naši že na prvi odmor odšli s prednostjo 3:1. Dokončno pa se je tekma prelomila v 37. minuti, ko sta Nejc Golob in Svit Ravnik poskrbela za dva hitra zadetka in vodstvo naših 5:1. Tudi razmerje v strelih je bilo, za razliko od prve tekme, občutno v korist naše ekipe (na prvi tekmi 27:25 v našo korist, na drugi pa kar 47:13 v našo korist). V zadnji tretjini smo nato videli še en zadetek Nejca Goloba ter zadetek Matije Žulič Čehovina, tako da se je tekma končala z izidom 7:1.

Naši so se tako uvrstili v polfinale, kjer jih čaka KAC. KAC je na prvi tekmi dokaj tesno premagal ekipo VSV, ko je z zadetkom v zadnji minuti povedel s 5:4. Na drugi tekmi pa je bil KAC dokaj zanesljivo boljši nasprotnik od VSV. Drug polfinalni par sicer še ni do končno določen. Tja so se že uvrstili Kranjčani, ki so s 5:3 in 7:0 premagali Bled. Čakamo pa še na dokončni razplet dvoboja Jesenice – Celje, kjer pa presenečenja bržkone ni za pričakovati. Jeseničani so bili na prvi tekmi boljši 11:0, druga tekma pa je na sporedu v nedeljo.

Polfinale se prične v nedeljo 20.3 s tekmo v Tivoliju.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s prve tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko z druge tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top