skip to Main Content
Ekipa U-14 v Mariboru do novih 3 točk

Nedelja 10.12 je prinesla nov krog v Državnem prvenstvu Dečkov (U-14).

Zmaji so imeli na sporedu ponovitev srečanja iz prejšnjega kroga, le da so tokrat Zmaji odpotovali v goste. Odpotovali so v Maribor.

Na prvenstveni lestvici sicer Zmaji zasedajo višje mesto od današnjih nasprotnikov, a tekma prejšnjega kroga v Tivoliju je pokazala, da so lahko Mariborski igralci še kako borbeni, tako da smo tudi tokrat pričakovali težko tekmo.

Tako kot pred tednom dni v Ljubljani, so srečanje bolje pričeli igralci Olimpije. Prvo vodstvo z 1:0 so dosegli že po nekaj minutah igre, nato pa je dvema hitrima zaporednima zadetkom vodstvo na 3:0 povišal tretji napad. Šele po tretjem zadetku so do prvih pravih priložnosti prišli domači igralci. Najprej so sprožili nekaj nevarnih strelov, zadeli tudi okvir vrat, nato pa v 17.minuti uspeli izid znižati na 3:1.

Že je kazalo, da bomo gledali podobno tekmo kot pred tednom dni v Ljubljani, ko so sicer na koncu Zmaji dokaj zanesljivo zmagali, a so bili Mariborski igralci velik del igre zelo nevaren nasprotnik, ki Olimpiji ni dopustil, da bi prevladala v rezultatu.

A tokrat na srečo vseeno ni bilo tako. Zmaji so svoje vodstvo povišali že v prvih trenutkih druge tretjine, nato pa se je postopoma prednost Olimpije samo še povečevala. Vmes so zadevali tudi domači igralci, tako da se je tekma na koncu končala z rezultatom 16:4.

Na preostalih tekmah je KAC premagal Triglav s 3:2, Crvena Zvezda je z zmago 8:5 proti Celju zabeležila svoje prve točke v letošnjem prvenstvu, ekipa Team Zagreb je s 4:3 premagala Slavijo, tekma med Jesenicami in Bledom pa ni bila odigrana.

 

Na prvenstveni lestvici tako še vedno vodita ekipi Olimpije in Team Zagreba. Na tretjem mestu ekipi Hidria Jesenice ter KAC zaostajata že 16 točk za vodilno dvojico.

Ravno v naslednjem krogu je na sporedu pravi prvenstveni derbi, saj v Tivoli prihaja ekipa iz Zagreba. Tekma bo v nedeljo 17.12. Še pred tem pa se bodo Zmaji v torek 12.12 v Tivoliju na zaostali tekmi pomerili s Celjem.

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Dogajanje v Državnem prvenstvu selekcije U-14 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top