skip to Main Content
Ekipa U-13 je sezono odprla z domačo zmago

V soboto je bil na sporedu prvi krog v letošnjem prvenstvu selekcij U-13. V Ljubljano so prispeli zagrebčani. Ti v letošnji sezoni nastopajo z združeno ekipo (Team Zagreb). Že v prejšnji sezoni je ekipa KHL Zagreb prikazala dobre igre, letošnja združena ekipa pa je še bolj konkurenčna. Vsekakor naše zmaje ni čakala lahka naloga.

Tekma se je pričela dokaj mirno. Zmaji so bili v prvem delu igre več pri ploščku, a na drugi strani so nekaj nevarnih priložnosti uprizorili tudi gostje. Naš vratar je nekajkrat odlično posredoval. Naša mreža je ostala nedotaknjena, po približno 10 minutah igre, pa se je zatresla mreža na strani gostov in Olimpija se je postavila v vodstvo. Rezultat 1:0 je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

V drugem delu igre so naši igralci obdržali rahlo terensko premoč. Ta se je pokazala v drugem zadetku, ki so ga naši dosegli dokaj hitro. Nekako je že kazalo, da se je tekma prelomila, a temu še ni bilo čisto tako. Sledila je namreč malce nepotrebna izključitev na naši strani, kar so gostje izkoristili in sredi druge tretjine je bil rezultat znižan na 2:1. To je gostom dalo nekaj dodatnega zaleta in igra je postala malce hitrejša ter bolj odprta. Do konca tretjine je sledilo še nekaj priložnosti, a novih zadetkov ni bilo.

Zanimiva igra se je nadaljevala tudi v zadnji tretjini. Gostje so si tudi v tem delu igre priigrali nekaj priložnost, a se je kmalu izkazalo, da bodo zmaji svojo prednost uspeli obdržati. Napadali pa so tudi naši igralci in do konca tekme smo tako videli še en zadetek na naši strani. Končni rezultat prve letošnje domače prvenstvene tekme selekcije U-13 je bil tako 3:1.

Na ostalih tekmah je bilo najbolj zanimivo v Kranju. Domači so tesno s 3:2 premagali ekipo EC VSV. Sicer pa so bili doseženi kar visoki rezultati. Slavija je bila z 12:6 boljša od HDD Bleda, Celjani so se nekaj časa dobro upirali, nato pa so morali priznati premoč EC KACu s 13:2, Jeseničani pa so bili s 14:2 boljši od Maribora.

Tekmovanje se za našo najmlajšo tekmovalno selekcijo nadaljuje naslednjo soboto. Ekipa Olimpije bo odpotovala na Bled k ekipi HDD Bled.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top