skip to Main Content
Ekipa U-12 Zeleni ostaja nepremagana

Sobota 14.10 je prinesla novo tekmo za ekipo U-12 Olimpija Zeleni.

V Tivoli je prispela ekipa Triglava. Zeleni v letošnji sezoni še ne poznajo poraza in se s 15 točkami nahajajo na vrhu prvenstvene lestvice, ekipa Triglava pa se po 5 odigranih krogih nahaja na sredini lestvice.

A kljub temu je ekipa pod vodstvom Igorje Beribaka prihajajočo tekmo vzela resno.

Začetek tekme je potekal temu ustrezno, saj so Zmaji že v 3.minuti izkoristili igro z igralcem več. A kmalu potem je bil zaradi udarca s palico izključen domači igralec, kar so prav tako izkoristili gostje in na koncu 4.minute je bil rezultat zopet izenačen 1:1. Gostje so nadaljevali z borbeno igro in na koncu 7.minute celo povedli. Sledila je hitra izključitev na strani domačih, kar pa tokrat gostje niso izkoristili. V 11.minuti je na domači strani sledila nova izključitev zaradi nepravilnega oviranja. Gostje so ponovno napadli, a tokrat so bili spretnejši domači igralci, ki so v protinapadu zadeli v igri z igralcem manj in izid izenačili na 2:2. Ko smo že mislili, da bo to tudi končni izid prvega dela igre, pa je domači napadalec uspel sam, tik pred piskom sirene, zadeti še tretjič in prva tretjina se je končala z vodstvom domačih 3:2.

Nalet Zmajev se je nadaljeval tudi v 2.tretjini, saj smo v 17.minuti videli nov zadetek za vodstvo s 4:2. Kmalu zatem je sledila še izključitev na strani gostov, kar so domači izkoristili že po nekaj sekundah in vodstvo povišali na 5:2. Tekma je bila dokončno odločena v 22.minuti, ko so gostje imeli na ledu igralca več, a so spretni domači napadalci znali izkoristiti protinapad za novo povišanje vodstva. V 24.minuti smo nato videli še dva hitra zadetka domačih in rezultat je bil kar naenkrat že 8:2 za ekipo Olimpija Zeleni. Na koncu tretjine je sledila še nova kazen na strani gostov. Domači igralci so dolgo kombinirali, nato pa 17 sekund pred piskom sirene zadeli in z rezultatom 9:2 se je druga tretjina tudi končala.

V zadnjem delu smo gledali bistveno bolj mirno igro, kar so izkoristili gostje in v 34. minuti vodstvo Ljubljančanov znižali na 9:3. A moči za preobrat seveda ni bilo, kar so z novim zadetkom v 37.minuti potrdili domači napadalci. V zadnjih minutah so Zmaji zadeli še enkrat in 11:3 je bil tudi končni rezultat srečanja.

Na preostalih tekmah je ekipa Mladost doma z 11:5 premagala Celjane, Crvena zvezda je doma s 7:0 premagala ekipo Maribor, igralci Slavije pa so doma doživeli prvi poraz v sezoni, ko jih je s 4:1 premagala ekipa z Jesenic. Ekipi HK Olimpija Beli in HDD Bled se bosta pomerili v nedeljo 15.10. Podatka o tekmi v Zagrebu med KHL Zagrebom in KHL Medveščakom nismo prejeli, bo pa zato v nedeljo 15.10 odigrana zaostala tekma med ekipo KHL Mladost in Triglavom.

Zmaji tako ostajajo v vodstvu na prvenstveni lestvici. V naslednjem krogu v soboto 21.10 pa doma pričakajo ekipo Celja.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top