skip to Main Content
Ekipa U-12 Beli v Tivoliju poskrbela za prvo zmago

Sobota 28.6 je prinesla nov krog v Državnem prvenstvu selekcij U-12.

Ekipa U-12 Zeleni je ta vikend počivala (napovedana tekma v Zagrebu med KHL Mladost in Olimpijo je bila na željo domačinov, zaradi zasedenosti ledu, prestavljena), ekipa U-12 Beli pa je ta vikend v Tivoliju gostila ekipo HDK Maribor.

Ekipa U-12 Beli je sestavljena predvsem iz igralcev, ki si šele nabirajo izkušnje v igranju na celo igrišče in vsaka tekma je za te igralce koristna izkušnja. Tokrat so Beli Zmaji imeli izvrstno priložnost za enakovreden boj, saj je v Tivoli prispela ekipa, ki na lestvici zaseda podobno mesto kot Ljubljančani. Ekipi sta se sicer enkrat v tem prvenstvu že srečali. Pred tedni je bila v Mariboru bolšja ekipa HDK Maribor z rezultatom 11:3.

Vendar so se igralci pod vodstvom trenerja Jureta Vnuka odločili, da bo tokrat drugače. Tekma se je pričela zelo izenačeno. Prvi so sicer s polpriložnostjo zapretili domači igralci, a v 6.minuti so do pravih priložnosti prišli tudi gostja. V isti minuti sta bila namreč izključena dva domača igralca, tako da so gostje napadali v igri s 5-na-3. Domači igralci so z borbenostjo zdržali pritisk in to jih je poneslo, da so podobno igro pokazali tudi v nadaljevanju tretjine. Igra je bila bolj “pozicijska” z občasnimi priložnostmi na obeh straneh in z veliko borbenostjo obeh ekip, ki je preprečevala izrazite priložnosti. S po 4 streli na vrata na vsaki strani, se je prva tretjina tako tudi končala z “nogometnim” izidom 0:0.

Izid je dal domači ekipi zagon, da so v drugi tretjini še bolj “pritisnili na gas” in so tako kot na večino dosedanjih tekem v tem delu odigrali svoj najboljši del tekme. Čeprav so bili domači v drugi tretjini boljša ekipa na ledu in so večkrat prišli do dobrega strela na nasprotnikova vrata (streli na vrata so bili v tej tretjini 7:1 za domače moštvo), so Zmaji do prvega vodstva prišli šele v predzadnji minuti drugega dela igre. Veselje ob vodstvo se niti ni dobro poleglo, ko so domači napadalci pred koncem druge tretjine zadeli še enkrat in ekipa Olimpije Beli je odšla na zadnji odmor z lepo prednostjo 2:0.

Zadnja tretjina je zato prinesla bistveno bolj odprto igro. Zmaji so jo prikazali že v prejšnji tretjini in so jo uspeli prenesti v zadnji del igre. Gostom pa kaj drugega, kot napad itak ni preostal. Takšna igra pa je dodatno odprla pot domačim napadalcem, ki so v novem protinapadu v 35.minuti vodstvo povišali na 3:0. Gostje se niso predali in so še naprej pritiskali na Ljubljanska vrata. Posledica so bile izključitve na domači strani, kar pa Zmaje ni ustavilo, da niso bili še naprej nevarni v protinapadih. Tako so Zmaji v izključitvi na njihovi strani, ki je bila dosojena v 36.minuti kar dvakrat zadeli v igri z igralcem manj. Na enak način (z igralcem manj), pa je bil nato dosežen še šesti zadetek v 41.minuti. Rezultat 6:0 je tekmo dokončno odločil in gostom so počasi pojenjale moči za enakovredno borbo. Zmaji so to izkoristili in do konca srečanja še dvakrat zadeli za končnih 8:0.

To je bila prva zmaga ekipe U-12 Belih, ki so se jo igralci z motivirano in moštveno igro še posebej razveselili (glej posnetek v nadaljevanju zapisa).

V preostalih tekmah kroga je Slavija doma s 13:4 premagala ekipo HK MK Bled A, Triglav je doma s 5:3 premagal ekipo KHL Zagreb, Jeseničani so doma s 7:0 premagali ekipo HDD Bled, ekipa Medveščak je na Bledu premagala ekipo HK MK Bled B z 8:5, tekma v Zagrebu med KHL Mladost in Olimpijo Zeleni pa je bila, kot rečeno, prestavljena.

Na lestvici v vodstvu še vedno ostaja ekipa HK Olimpija Zeleni, Slavija se je po današnji zmagi utrdila na 2.mestu, na 3.mestu pa se nahaja ekipa KHL Mladost.

Prvenstvo se nadaljuje že v naslednjem vikendu. V soboto 4.11 ekipa U-12 Zeleni potuje na Bled k ekipi HK MK Bled B, ekipa U-12 Beli pa doma gosti ekipo Jesenic.

 

Nekaj utrinkov s tekme in dva zadetka:

Veselje od končni zmagi:

 

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top