skip to Main Content
Ekipa Slavije Junior s pomočjo Zmajev premagala eno vodilnih ekip v EBYSL tekmovanju

Četrtek 23.11 je prinesel nov krog v tekmovanju EBYSL.

V tem tekmovanju HK Olimpija neposredno ne tekmuje, lahko pa mladi Zmaji, v skladu z dogovorom o trajnostnem razvoju hokeja v Ljubljani, sodelujejo v ekipi EBYSL. Na žalost se termini tekem v EBYSL tekmovanju prekrivajo s termini tekem drugih tekmovanj, v katerih HK Olimpija sodeluje s svojimi ekipami, tako da kljub želji veliko priložnosti za tovrstno sodelovanje ni.

V vmesnem času je tako ekipa HK Slavija Junior odigrala že kar nekaj tekem v tekmovanju EBYSL. Uspeh je bil različen in nenazadnje močno odvisen od dejanske sestave ekipe. Pred današnjo tekmo se je tako ekipa HK Slavija Junior nahajala na 7.mestu predtekmovalne skupine A, kar je malce manj od načrtovanega. V končnico vodijo neposredno zgolj prva 3.mesta v skupini, med ekipami, ki se na ta mesta ne bodo uvrstila, pa je prostora le še za dve ekipi v obeh predtekmovalnih skupinah skupaj.

Tokrat je v Zalog prispela ekipa EC VSV, ki v letošnjem tekmovanju velja za eno najboljših ekip. Trenutno v isti predtekmovalni skupini A zaseda trdno 2.mesto.

A ekipa HK Slavija Junior je bila tokrat bolj kompletna in urnik je dovoljeval, da se ekipi pridružijo tudi nekateri Zmaji. Za ekipo HK Slavija Junior so tako na današnji tekmi nastopili:

 

  • Lovro Lapornik
  • Luka Ulamec
  • Patrik Tišlar
  • Mark Sever
  • Filip Kuhar
  • Tilen Spreitzer

Videli smo pravo prvenstveno tekmo.

Ekipi sta srečanje pričeli zelo napadalno. Samo v prvi tretjini smo videli kar 17 strelov gostov in kar 15 strelov domačih igralcev. Prvi so v 14.minuti zadeli gostje, a domači so izid izenačili v 19.minuti, ko je v igri z igralcem manj Patrik Tišlar podal, Matevž Ban pa zadel, kar je prineslo tudi končni rezultat prve tretjine – 1:1.

V drugi tretjini sta bili ekipi enako napadalni in vsaka je na nasprotnikova vrata sprožila kar 16 strelov. A hkrati sta imeli ekipi tudi zelo razpoložena vratarja, ki spremembe izida nista dopustila, kar je pomenilo, da sta ekipi tudi na drugi odmor odšli poravnani z rezultatom 1:1.

V zadnji tretjini, pa so premoč na igrišču uveljavili domači igralci. Na nasprotnikova vrata so sprožili kar 21 strelov (gostje pa so v tem delu igre sprožili “le” 7 strelov). Posledica napadalne in uspešne igre se je pokazala v dveh novih zadetkih. V 44.minuti je najprej po podaji Jakoba Bernarda zadel Patrik Tišlar, v 53.minuti pa je po podaji Lovro Lapornika in Petra Pavca zadel Filip Kuhar. Gostje so sicer nato v 55.minuti izid znižali na 3:2, a danes odličen vratar Tilen Spreitzer (skupno na tekmi kar s 95% obranjenih strelov) nadaljnje spremembe rezultata ni dovolil in domači igralci so se na koncu veselili zaslužene zmage z rezultatom 3:2.

S to zmago so Založani sicer ostali na 7.mestu predtekmovalne skupine, a so se hkrati približali ostalim ekipam, ki so višje na lestvici. V rednem delu Založane čaka še 7 tekem. Najprej 26.11 gostujejo pri Ute Budapest, nato pa 2.12 še pri Vasas CB. Gre za dve ekipi, ki tekmujeta v drugi predtekmovalni skupini. Nato pa sledi še 5 tekem z neposrednimi tekmeci iz prve predtekmovalne skupine (Red Bull Juniors, EC VSV, LC Graz 99 ter 2 x HD Hidria Jesenice). Seveda gre pri neposrednih tekmecih iz prve predtekmovalne skupine za same dobre ekipe, ki se trenutno nahajajo pred ekipo HK Slavija Junior, a hkrati to pomeni, da imajo usodo o višji uvrstitvi Založani popolnoma v svojih palicah.

 

Statistiko z današnje tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici in dogajanje v EBYSL tekmovanju lahko spremljate na tej povezavi.

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top