skip to Main Content
Ekipa mlajših dečkov B je naletela na premočno ekipo KAC-a

V soboto 6. oktobra so bile na vrsti nove prvenstvene tekme selekcij mlajših dečkov.

A od prvotno načrtovanih 6 tekem, so bile odigrane le 4. Ekipa Olimpije A je svojo tekmo s Celjem odigrala že čez teden (o zmagi Zmajev po izvajanju kazenskih strelov smo v ločenem prispevku že poročali), tekma med HDD Bledom in Medveščakom pa ni bila odigrana.

Zaradi zasedenosti dvorane Tivoli bi bila skoraj odpovedana tudi tekma ekipe Olimpija B, a je bila ta nato vseeno odigrana v Zalogu. V goste so prišli igralci iz Celovca.

Ekipa KAC-a velja za eno močnejših ekip v prvenstvu, kar so v dosedanjih tekmah že dokazali. V prvem krogu so jih sicer na Jesenicah v tesni tekmi premagali Jeseničani, sicer pa so bili v svojih ostalih tekmah suvereni. Ekipo Olimpije je torej čakala težka tekma.

Gostje so prevzeli pobudo že takoj na začetku. Hitro izključitev na strani Olimpije so gostje takoj izkoristili in v drugi minuti je bilo vodstvo že 1:0. Gostje so se enostavno izkazali za fizično in sicer močnejšo ekipo, kar nakazuje tudi razmerje v strelih (17:5). A borbeni Zmaji se tako enostavno niso predali in z dobro obrambo so ostajali v igri. Do konca tretjine so gostje sicer še enkrat zadeli in 2:0 je bil tudi končni rezultat prvega dela igre.

Premoč gostov se je nadaljevala tudi v drugi tretjini, kjer pa so domači Zmaji nadaljevali s svojo borbeno igro in več kot enega zadetka igralcem iz Celovca ni uspelo doseči.

Borbenost Zmajev pa se ni kazala zgolj v manjšem številu zadetkov, kot bi si jih morebiti Celovčani želeli. V začetku zadnje tretjine so Zmaji prihajali tudi do svojih priložnosti in v 42. minuti je bil izid znižan na 3:1. A kot rečeno, so bili gostje enostavno premočni in ta zadetek ni bil znak začetka preobrata. Igra se je nadaljevala v podobnem ritmu kot v prvih dveh tretjinah in do konca so gostje zanesljivo ubranili svojo prednost, vmes pa še dvakrat zadeli za končnih 5:1.

Premoč gostov je moral priznati tudi trener Zmajev Igor Beribak: “Gostje so bili enostavno premočni. Zasluženo so zmagali.“.

Na preostalih treh tekmah je HK MK Bled v Zagrebu premagal KHL Mladost z 8:4, Triglav je z enakim rezultatom premagal Slavijo, KHL Zagreb pa je s 14:0 premagal Maribor.

Ekipa Olimpije B je v naslednjem krogu prosta, ekipa Olimpije A pa doma gosti Maribor. Tekma bo na sporedu v soboto 13. oktobra.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev Olimpije si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top