skip to Main Content
Ekipa mlajših dečkov A je svojo prvenstveno tekmo odigrala že čez teden

Za selekcije mlajših dečkov prvenstvene tekme praviloma potekajo ob sobotah. A tokrat je bila zaradi zasedenosti dvorane Tivoli tekma prestavljena na četrtek, mesto igranja pa se je preselilo v Celje. Namesto sobotnega srečanja teh dveh ekip v Tivoliju, smo torej videli četrtkovo srečanje v Celju.

Ekipi sta v tekmo vstopali še neporaženi. Res, da so igralci iz Celja do sedaj odigrali eno tekmo manj. Trener Zmajev Andrej Hebar je zato pričakoval težko tekmo in to pričakovanje se je izkazalo za upravičeno.

Prvi del igre je minil dokaj mirno. Igra se zares ni razživela. Je pa bila igra zato izenačena in zanimiva. V takšni igri so bili proti koncu tretjine uspešnejši domači igralci, ki so izkoristili napako v napadalni tretjini gostov in s hitrim protinapadom povedli z 1:0. To je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

V drugi so igralci Olimpije zaigrali bolje. Dokaj hitro je sledilo izenačenje. A namesto, da bi se igra v tej točki počasi prevesila na stran gostov, je že v naslednji minuti sledil nov zadetek domačih in vodstvo z 2:1. To je igralce Olimpije kar malce zmedlo. Sicer so ohranili napadalno igro in verjetno bi lahko rekli, da so imeli vsaj rahlo terensko premoč. A borbena igra in dober rezultat domačih, mladim Zmajem ni ustrezala in pred vrati domačih niso bili natančni. Novih zadetkov v drugi tretjini tako ni bilo in z 2:1 sta se ekipi odpravili no nov odmor.

Zadnja tretjina se je pričela podobno kot druga tretjina. Zmaji so hitro izenačili. A izenačenje tekme tudi tokrat ni prelomilo. Domači igralci so nadaljevali z borbeno igro. Tokrat so sicer potrebovali nekaj časa več, a 9 minut pred koncem srečanja, so ponovno izkoristili hiter protinapad in prešli v vodstvo s 3:2. Časa je bilo sicer še več kot dovolj, a glede na to, da danes strelci Olimpije niso bili najbolj natančni je ta čas kar hitro mineval in domači so se vse bolj pričeli spogledovati s pomembno zmago. Vse to je trajalo do zadnje minute. 40 sekund pred koncem je prišlo do prekinitve v napadalni tretjini domačih in trener zmajev Andrej Hebar je vzel minuto odmora. Mlade igralce je umiril in pripravil na zadnji napad. Ljubljančani so iz vrat potegnili vratarja in sodnikov met so pričakali s 6 igralci v polju. To pa se jim je obrestovalo. Sodniški met so dobili, plošček je prišel do igralca v belem dresu in z natančnim strelom je bil izid 30 sekund pred koncem srečanja izenačen.

Igralcem Olimpije je padel kamen s srca in tekma se je končala z izenačenim rezultatom. Sledila je igra v podaljšku. Hitra igra z manj igralci na ledu je seveda prinesla nove priložnosti. Še posebej, ker so igralci Celja v tem delu igre imeli 2 minuti celo igralca več na ledu. A novih zadetkov ni bilo in sledilo je izvajanje kazenskih strelov.

Napetost in zanimivost se je pokazala tudi pri izvajanju kazenskih strelov. Prvi so svoj strel izvajali domači igralci – neuspešno. Sledil je napadalec Olimpije, ki pa je bil uspešen. Olimpija je povedla z 1:0. A v drugi seriji se je zgodba obrnila in izid v izvajanju kazenskih strelov je bil pred zadnjo serijo izenačen na 1:1. Najprej je zadrsal domač napadalec in zadel. Sledilo je odločilno izvajanje še na strani Olimpije. A mladi Ljubljanski napadalec je pritisk zdržal in izid je bil ponovno izenačen na 2:2. Serija treh strelov na vsaki strani se je torej končala izenačeno, zato so sledile posamezne serije. Tokrat so najprej svoj strel izvajali igralci Olimpije. Že prvi izvajalec je bil uspešen. Nato pa je bila na vrsti domača ekipa. Domači napadalec je zadrsal, skorajda uspel preigrati Ljubljanskega vratarja, a ta mu je pot do vrat vseeno dovolj dobro zaprl, da je strel zadel le vratnico in Zmaji so se veselili novih dveh točk.

Zadnji zadetek Ljubljančanov v rednem delu ter izvajanje kazenskih strelov si lahko ogledate na spodnjem posnetku

Nekaj dodatnih utrinkov s tekme pa si lahko ogledate na spodnjem posnetku

 

Čestitke igralcem obeh ekip za zanimivo in borbeno tekmo.

Z zmago je ekipa Olimpija A prišla na vrh prvenstvene lestvice, a ostale ekipe bodo imele priložnost to prednost izničiti že v soboto 6. oktobra, ko bodo na sporedu preostale tekme tega kroga. Olimpije A, pa svoje tekme nadaljuje v soboto 13. oktobra, ko v Tivoli prihaja ekipa Maribor.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev Olimpije si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top