skip to Main Content
Ekipa KMH Budapest je postala prvak v EWHL tekmovanju za članice

Ta vikend je v Kapfenbergu potekal finalni turnir EWHL tekmovanja.

3. mesto je osvojila Italijanska ekipa iz Bolzana

Gre za tekmovanje, ki so se ga v rednem delu udeležile tudi naše članice. V rednem delu je sodelovao 9 ekip. V dvo-krožnem sistemu so se pomerile vsaka z vsako v dveh tekmah. Prve 4 ekipe iz tega dela so se uvrstile na finalni turnir, ki je potekal ta vikend.

Polfinalni pari so bili:

EHC Sabers Wien – EV Bolzano Eagles

KMH Budapest – Aisulu Almaty

V prvi tekmi so zmagale favorizirane Dunajčanke. Rezultat je bil 6:3. V drugi tekmi pa so bile boljše igralke iz Budimpešte z rezultatom 1:0. Polfinalni dvoboji so se tako razpletli po pričakovanju. V finale sta se uvrstili dve najboljši ekipi rednega dela.

Danes pa sta bili na sporedu finalni srečanji.

V velikem finalu so slavile igralke iz Budimpešte

Najprej so Italijanke s 4:1 premagale Azijsko ekipo Aisulu Almaty. Ta rezultat je bil kar malce presenetljiv, saj so Italijanke obe srečanji v rednem delu prvenstva proti današnjim nasprotnicam izgubili. A danes so igralke iz Italije pokazale bistveno več želje za osvojitev tretjega mesta in so se tako zasluženo veselile nove lovorike.

Prav tako pa je bil malce pressenetljiv izid v velikem finalu. Dunajčanke so v finale vstopile kot najbolje uvrščena ekipa po rednem delu. Ekipi sta si v rednem delu porazdelili uspeh na medsebojnih srečanjih. Enkrat so slavile Dunajčanke, drugič pa Madžarke. Tokrat pa so bile boljše Madžarke, ki so zmagale z rezultatom 5:3.

Prvak za sezono 2018/19 v tekmovanju EWHL je torej ekipa KMH Budapest. Čestitamo!

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top