skip to Main Content
Ekipa kadetov si je v dvojnem tekmovalnem dnevu priigrala polovični uspeh

Končuje se redni del prvenstva v kategoriji kadetov in naši zmaji odigravajo še zadnje zaostale tekme. Te dni so tako odigrali kar dve zaporedni tekmi z ekipo HK Triglav.

Najprej sta se ekipi pomerili v Ljubljani, naslednji dan pa še v Kranju.

Na prvenstveni lestvici se sicer naša ekipa nahaja pred tekmeci iz Kranja, a je ta lestvica lahko tudi malce varljiva. Ekipe tekme v rednem delu ne odigrajo vedno s polno postavo, tako da so določeni rezultati lahko malce varljivi. Podobno je bilo tudi v teh dveh tekmah, kjer postave niso bile čisto popolne.

Kakorkoli že, pričakovali smo izenačene in zanimive tekme in točno tako je tudi bilo.

V prvi tekmi v Ljubljani so naši nastopili z malce bolj popolno postavo. Posledično je bila tudi pobuda takoj na naši strani. Našj zmaji so bili uspešni že v prvi tretjini. Dvakrat je zadel Nik Sečen, enkrat pa Martin Črepinšek. A če so bili naši uspešni v napadu, so bili malce bolj nepazljivi v obrambi in tudi gostje so zadevali iz svojih priložnosti, tako da je tekma ostajala odprta. Rezultat prve tretjine je bil 3:2 za naše.

Podobna igra se je nadaljevala v drugi tretjini. Martin Črepinšek je kmalu dosegel nov zadetek, a nekaj minut kasneje so gostje ponovno znižali na 4:3. Tu je trener naših Žiga Svete vzel minuto odmora, predvsem da so se lahko naši igralci zbrali v obrambi. Minuta odmora je dosegla svoj učinek in od tu naprej gostje niso bili več tako učinkoviti. Še v isti tretjini je Joc Bukovec povišal na 5:3. V zadnji tretjini pa so Nik Sečen, Martin Črepinšek in Tevž Žibert poskrbeli, da je razlika narasla na 8:3 in tekma je bila seveda odločena. Do konca tekme so sicer gostje nato še enkrat zadeli, a zmaga je z rezultatom 8:4 dokaj zanesljivo ostala v Tivoliju.

V malce spremenjeni postavi sta se nato ekipi srečali še naslednji dan. Tokrat je tekma potekala v Kranju. Tu smo videli bistveno manj zadetkov. Pobuda na tekmi je tokrat pripadala Kranjčanom. Na vrata naših so sprožili bveč strelov. A naši igralci so se nekako uspeli držati v tekmi. V prvih dveh tretjinah so domači dvakrat zadeti, a izid 2:0 je bil v zadnji tretjini še vedno odprt. Posebej, ko je Ian Petronijevič Lepša v 51. minuti izid znižal na 2:1. A naši, kljub pritisku na koncu tekme, več od tega niso uspeli doseči in zmaga je ostaja doma.

Ekipi sta si tako “razdelili” izkupiček. Olimpija si je na lestvici zagotovila 2. oz. 3. mesto. O teh mestih bo odločala sobotna tekma z Mariborom, a v vsakem primeru se bo Olimpija v polfinalu končnice (seveda se mora ekipa v polfinale še uvrstiti) pomerila bodisi z ekipo Triglava, bodisi z ekipo Maribora.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek prve tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s prve tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko z druge tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top