skip to Main Content
Ekipa kadetov je prišla do pričakovane, a zelo dobrodošle zmage

Sobota 3. novembra je prinesla nove tekme v tekmovanju državnega prvenstva kadetov. Zmaji so se odpravili v Celje.

Ekipa Olimpije je v zadnjih tekmah v rahli krizi. Po dokaj dobrih predstavah v začetku sezone so v zadnjih dveh tekmah prikazali bistveno slabše igre. Najprej so doma osvojili le točko proti Mariboru, kjer so Zmaji pričakovali zmago, nato pa so še dokaj prepričljivo doma izgubili proti Jesenicam z 9:4.

Tekma v Celju je bila tako v bistvu zelo dobrodošla. Celjani v letošnji sezoni še niso osvojili točke in ne glede na to, da Zmaji trenutno še iščejo pot k pravi igri, so se lahko nadejali novi zmagi s katero bi si vsaj delno povrnili samozavest.

In res se je izkazalo, da tekma za Zmaje ni bila preveč težka. Igralci Olimpije so povedli že takoj v prvi minuti. Podal je Matija Jan Lan, zadel pa Nik Pratneker Hatič. A v tej točki se tekma še ni prelomila. V nadaljevanju tretjine namreč Zmaji niso več uspeli zadeti. So pa tik pred koncem zadeli domači igralci in izid po prvi tretjini je bil izenačen 1:1.

Stvari so počasi prišle na svojo mesto v drugi tretjini. V 25. minuti je Olimpija ponovno vodila. Podal je Nik Pratneker Hatič, zadel pa Karlo Marinkovič. Dokončno pa se je tekma prelomila v 30. minuti. Sledili so trije zaporedni hitri zadetki igralcev v belih dresih. Dva zadetka je dosegel Nik Pratneker Hatič (podajalci so bili Mauro Zupanič, Karlo Marinkovič in Gašper Šubic), en zadetek pa je dosegel Aleksej Turšič (podajalec Martin Vahen). 5:1 je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

V zadnji tretjini domači igralci niso imeli več moči, da bi uprizorili (ali pa vsaj nakazali) preobrat. So pa Zmaji še malce povišali svoje vodstvo. V 46. minuti je še enkrat zadel Aleksej Turšič, v 50. minuti pa je po podaji Alekseja Turšiča in Taya Petronijevič Lepše končni rezultat (7:1) postavil Martin Vahen.

Olimpija je tako na prvenstveni lestvici zadržala 4 .mesto in ni dopustila, da bi se vodilni preveč oddaljili. Na preostalih tekmah je Slavija s 5:2 premagala Crveno Zvezdo (sta pa ekipi v petek odigrali še zaostalo tekmo, kjer so bili s 3:1 boljši Beograjčani). V derbiju kroga pa so Jeseničani s 7:3 premagali KAC in jim tako prizadejali prvi letošnjo poraz.

Kadeti prvenstvo nadaljujejo v ponedeljek 12. novembra, ko bo na sporedu zaostala tekma na Bledu.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: VladimirBan

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top