skip to Main Content
Ekipa kadetov je bila tokrat nemočna

Sobota 22. septembra je prinesla že tretji krog državnega prvenstva kadetov.

V Ljubljano je prišla odlična ekipa KAC. Celovčani so v dosedanjih dveh tekmah zabeležili dve zmagi (prepričljiva zmaga nad Triglavom ter tesna zmaga pri Jesenicam). A tudi Zmaji so se lahko pohvalili s podobnim izkupičkom. Dokaj prepričljivo so premagali Celje, prav tako pa so po izvajanju kazenskih strelov premagali Jeseničane.

Igralci trenerja Ildarja Rahmatullina so torej lahko samozavestno vstopili v igro. A izenačena igra je trajala zgolj do 5.minute. Nato pa so gostje postopoma pričeli prevzemati pobudo. Sledila je izključitev za Zmaje in takoj po koncu te izključitve še druga izključitev. Vse te priložnosti so Zmaji še ubranili, a nato je v 12.minuti sledil eden izmed strelov na domača vrata. Strel pri tleh je na poti proti Ljubljanskim vratom malce spremenil smer in vodstvo gostov je bilo neizbežno. Pritisk gostov ni pojenjal niti po tem zadetku, a sprememb rezultata v prvi tretjini ni bilo več in ekipi sta na prvi odmor odšli z rezultatom 1:0.

Druga tretjina ni prinesla preobrata, ampak zgolj še silovitejše napade gostov. Že proti koncu prve minute je sledil močan strel od daleč. Domači vratar Lan Kavčič je strel skoradja ubranil, a plošček se je vseeno nekako skotalil v mrežo in gostje so vodili že z 2:0. Priložnost, da se domači vrnejo v igro je sledila kmalu. Igralec gostov je bil namreč izključen in na koncu 22.minute so domači napadli. A priložnosti niso izkoristili. Še več. Sledila je nova kazen domačih. Igro z igralcem manj so sicer domači ubranili, a v 26.minuti je sledil nov zadetek in vodstvo gostov je znašalo že 3:0. Gostje so svoj pritisk nadaljevali vse do 35.minute. Takrat pa so domači vseeno zaigrali bolj napadalno in sledile so nove izključitve na strani gostov. Zmaji so pritiskali in v danem trenutku so imeli celo dva igralca več na ledu. A nič od tega ni bilo izkoriščenega in gostje so na koncu tretjine izkoristili utrujenost in nezbranost Zmajev in z dvema hitrima zadetkoma povišali vodstvo že na 5:0.

Tekma je bila tako v začetku zadnje tretjine bržkone že odločena. Pritisk gostov je tako malce pojenjal. Igra v tej tretjini je bila več ali manj izenačena. Vseeno pa moči za preobrat ni bilo in tekma se je mirno prevesilo proti koncu. Na koncu so gostje še enkrat zadeli in 6:0 je bil končni rezultat tekme.

Na preostalih tekmah je Triglav doma premagal Crveno zvezdo s 7:1, Slavija je s 5:2 premagala Celje, Blejčani pa so kljub vodstvu Jesenic z 2:0 na koncu slavili s 4:3.

Prvenstvo se za Zmaje nadaljuje v soboto 29. septembra, ko v Tivoli prihajajo Blejčani.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celoten posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer pa lahko celotno dogajanje v selekciji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top