skip to Main Content
Ekipa HK Slavije Junior z novo zmago proti vrhu lestvice

V letošnji sezoni HK SŽ Olimpija z lastno ekipo ne sodeluje v EBYSL prvenstvu, so pa igralci Olimpije, po dogovoru z vodstvom kluba HK Slavija Junior glede dolgoročnega razvoja hokeja v Ljubljani, na voljo za sodelovanje v ekipi iz Zaloga.

Vsako tekmo se tako posamezni Zmaji prelevijo v Založane, kjer s skupnimi močmi v letošnjem letu ponovno naskakujemo uvrstitev v končnico.

Ekipa iz Zaloga je v letošnji sezoni vsekakor konkurenčna ostalim ekipam. V dosedanjih srečanjih je nekaj pomembnih tekem že zmagala, vendar so ekipe v skupini Zahod, v kateri ekipa iz Zaloga nastopa dovolj izenačene, da se je ekipa do tega četrtka še nahajala v spodnji sredini lestvice.

V četrtek 12.10 je v Zalog pripotovala ekipa Okanagan in za domače so nastopili tudi naslednji zmaji

  • Tilen Spreitzer
  • Filip Kuar
  • Patrik Tišlar
  • Lovro Lapornik

Madžari v letošnji sezoni kažejo dobre igre in trenutno zasedajo 2.mesto v skupini Zahod (spomnimo, da prva 3 mesta v posamezni skupini vodijo neposredno v končnico). A Založani so želeli tokrat pokazati kaj znajo in uspelo jim je.

V izenačeni prvi tretjini so domači prišlo v vodstvo že v 3.minuti, ko je po podaji Patrika Rozmanna zadel Martin Ferle. Vendar to tekme še zdaleč ni odločilo in borbeni gostje so do konca tretjine izid že poravnali.

Podobno izenačeno igro s podobnim rezultatom smo videli tudi v drugi tretjini. Najprej prednosti igralca več na ledu niso izkoristili gostje, nato pa enake prednosti kar dvakrat niso izkoristili domačini. A v 36.minuti je Beno Čuden po podaji Zmajev Patrika Tišlarja in Filipa Kuharja, domače ponovno popeljal v vodstvo. To vodstvo pa ni trajalo dolgo, saj so gostje čez 2 minuti izid ponovno izenačili.

Prednost domačega igrišča se je pričela poznati šele v zadnji tretjini. V začetku tretjine so imeli igralci Slavije najprej kar dva igralca več na ledu, nekaj kasneje pa enega igralca več na ledu. Teh priložnosti niso izkoristili, so pa zadeli v 48.minuti, ko sta imeli obe ekipi na ledu polne postave. Podala sta Anže Prostor in Patrik Rozmann, zadel pa je Jaša Jenko. Takoj po zadetku, so imeli gostje prednost igralca več na ledu, kar pa niso izkoristili in Tilen Spreitzer je v domačih vratih poskrbel, da se izid do konca tekme ni več spreminjal.

S to zmago so se Založani povzpeli na 4.mesto v zahodni skupini. Nadaljevanje tekmovanja sledi že v nedeljo, ko se isti ekipi ponovno srečata, a tokrat na Madžarskem.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici in dogajanje v EBYSL tekmovanju lahko spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top