skip to Main Content
Ekipa HK Slavija Junior neuspešna pri novincu iz lige EBYSL

V nedeljo 17.9 so igralci HK Slavije Junior odigrali novo tekmo v tekmovanju EBYSL.

V tem tekmovanju so do te sezone redno nastopali tudi mladi Zmaji, z letošnjo sezono pa po dogovoru o dolgoročnem razvoju hokeja v Ljubljani, nastopa ekipa HK Slavija Junior, kateri svoje hokejiste prispeva tudi klub HK Olimpija.

Danes sta izmed zmajev nastopila:

  • Filip Kuhar
  • Lovro Lapornik

Z močnejšo zasedbo v letošnji sezoni, so tudi cilji igralcev iz Zaloga višji. V tekmo z novincem v ligi Gyori Nemak Eto HC so tako vstopili odločno…

V 9.minuti je najprej na klop za kaznovane odšel igralec Slavije. Vendar domači niso dolgo držali pritiska, saj je čez minuto sledila kazen na strani domačih in igra se je nadaljevala z igro 4-na-4. A ko so se igralci Slavije nadejali igre z igralcem več, je takoj po vrnitvi izključenega igralca Slavije, zadel domači igralec in v igri z igralcem manj so domači povedli z 1:0. Zadetek je dosegel Jancso in isti igralec je v 13.minuti domače povedel že v vodstvo 2:0. A gostje se niso dali kar tako in že minuto kasneje je bil izid znižan na 2:1. Strelec Urban Miklavčič.

Prva tretjina je bila vsaj po strelih na vrata dokaj izenačena (13:11), v drugi tretjini pa so v strelih na vrata prednjačili domačini (21:12), a rezultatsko so bili v tej tretjini boljši gostje. Najprej so v 30.minuti po zadetku Jaka Bernarda izkoristili prednost igre z igralcem več in izenačili izid na 2:2. Domačini so sicer v nadaljevanju ponovno povedli, a še pred koncem tretjine je bil izid, po zadetku Nejca Pančurja (podajalca Nejc Ilovar in Filip Kuhar) ponovno izenačen.

Zadnjo tretjino so bolje odprli domači igralci, ki so že v prvi minuti nadaljevanja ponovno prešli v vodstvo s 4:3. Sledila je trda in borbena igra s kar nekaj izključitvami na vsaki strani, a mreža se ni in ni zatresla. Šele sredi zadnje minute so domači igralci ob napadih igralcev Slavije ponovno zadeli in s tem postavili končni rezultat 5:3.

V 4.krogu bodo igralci Slavije doma gostili ekipo EHC Linz. Tekma bo v četrtek 21.9. v Zalogu

 

Stanje na lestvici in dogajanje v EBYSL tekmovanju lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top