skip to Main Content
Ekipa dečkov uspešno zaključila turnir v Budimpešti

Od petka 13.aprila do nedelje 15.aprila je v Budimpešti potekal tradicionalni turnir Golden Puck za selekcije U-14.

Avtor: Amir Hatič

Poleg slovenskih ekip (Triglav in Olimpija), so se turnirja udeležile še ekipe iz Slovaške, Finske, Češke, Madžarske in Švedske. Skupaj je nastopilo kar 12 ekip.

Tekmovanje je najprej potekalo v 4 kvalifikacijskih skupinah s po 3 ekipami.

Zmaji so se pomerili s Slovaško ekipo “Be the best” ter Finsko ekipo “Karsu Kissat”. Igralci Olimpije so oba nasprotnika premagali (Slovake s 5:2, Fince pa s 4:0) in so se tako kot prvo uvrščena ekipa svoje skupine uvrstili v četrtfinale turnirja. Tam jih je čakala še ena Finska ekipa “Haki White”. Zmaji so z učinkovito igro kar z 12:0 zmagali in se tako uvrstili v polfinale.

V polfinalu je Olimpijo čakala ekipa “Be the best” s katero so se pomerili že v rednem delu tekmovanja. Takrat so Zmaji zmagali, tokrat pa je bila tekma žal drugačna. Prva tretjina je še nakazovala izenačeno tekmo (končala se je z rezultatom 1:1), nato pa so Slovaki prevladovali in na koncu zmagali s 7:2.

Malce razočarani so se igralci Olimpije tako potegovali za 3.mesto. V “malem” finalu jih je pričakala še ena Slovaška ekipa “Pro Team Select”. Tekma je bila zanimiva in izenačena, a na koncu so vseeno z rezultatom 3:2 slavili Slovaki.

Ekipa Olimpije je tako na turnirju osvojila končno 4.mesto. Zmagovalci turnirja pa je postala ekipa HK Triglav. Sicer pa je bil na turnirju za najboljšega napadalca izbran Nik Pratneker Hatič.

S tem se je sezona na ledu za selekcijo U-14 dokončno končala in sledi počitek ter seveda treningi na suhem.

Avtor: Amir Hatič

Na turnirju je ekipo vodil trener Igor Beribak, ki je po končanem turnirju povedal: “Celoten turnir je bil dober. Igrali smo dobre tekme. Mogoče nam je malce žal, da nismo zmagali še kakšno tekmo več, a v celoti gledano je bila celotna odprava super.

Sicer so na turnirju nastopili naslednji igralci:

 

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Več podrobnosti in rezultatov s turnirja si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s turnirja si lahko ogleda na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top