skip to Main Content
Ekipa dečkov tudi na mestnem derbiju ni popuščala

Nedelja 6.oktobra je prinesla 4, krog v prvenstvu dečkov (U-15). Naši zmaji v začetku sezone nastopajo dokaj suvereno, a tokrat je bil na sporedu mestni derbi. V Tivoli je prišla ekipa Slavije.

Mestni derbiji so praviloma izenačeni in zanimivi, a tokrat temu ni bilo čisto tako. Že proti koncu 4. minute je Nik Sečen, po podaji Jana Petelinkarja, zadel za 1:0.V začetku 8. minute pa je po zadetku Taija Kontreca Olimpija vodila že 2:0 (podala sta Tit Smolnikar in Aljaž Zupančič). Začetek tekme je nakazoval premoč Olimpije. V 14. minuti so gostje izkoristili eno izmed svojih priložnosti in rezultat je bil znižan na 2:1. To je v igro vneslo nekaj izenačenosti, a še pred koncem tretjine so zmaji ponovno zadeli. Podala sta Noah Vivoda in Enej Val Jenko, zadel pa je Jan Petelinkar.

Če se je v prvi tretjini tekma šele odločala, pa je bila v drugi tekma praktično že odločena. V 22. minuti je Olimpija po zadetku Tita Smolnikarja vodila s 4:1, V 31. minuti pa je bil rezultat že 6:1. Na koncu tretjine pa so gostje zaostajali že z 9:1. V zadnji tretjini so naši igralci zadeli še 3x in s končnim rezultatom 12:1 so zmaji osvojili novo 4. zmago.

Na preostalih tekmah so Jeseničani s 6:2 premagali Triglav, Zagreb je bil s 6:5 boljši od Maribora, KAC pa je s 14:0 premagal HDD Bled.  Zmaji prvenstvo nadaljujejo šele 20. oktobra, ko v Tivoli prihaja Maribor. Še prej pa se bodo nekateri igralci udeležili turnirja EBYSL U-16 v Celovcu, ki bo na sporedu naslednji vikend.

 

Statistiko tekme si lahko ogleda na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov v letošnji sezoni spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top