skip to Main Content
Ekipa dečkov se je uvrstila v polfinale državnega prvenstva

V torek 11. februarja so bila na vrsti povratna srečanja četrtfinala državnega prvenstva v kategoriji dečkov (u-15). Naši mladi zmaji so se odpravili v Kranj. Olimpija je v Kranj odpotovala z lepo popotnico zmage na prvi tekmi (6:1). In tudi sicer je bilo naše moštvo tekom sezone boljši nasprotnik od Kranjčanov, tako da smo nekako pričakovali, da se bo četrtfinalna serija zaključila že danes.

In res je bilo tako. Na prvi zadetek smo sicer čakali do 9. minute, nato pa so se ti kar sledili. V prvi tretjini sta tako za zmaje po dva zadetka dosegla Jan Petelinkar ter Nik Sečen in vodstvo po prvem delu igre je znašalo že 4:0. V drugi tretjini so naši malce popustili in do svojih zadetkov so prišli tudi domači igralci, a daleč od tega, da bi bila zmaga kakorkoli ogrožena. Do konca tekme so naši zmaji dosegli še 5 zadetkov (Aljaž Zupančič, 2 x Jan Petelinkar, 2 x Ian Petronijevič Lepša). Tekma se je končala z rezultatom 9:2.

Na preostalih tekmah so Zagrebčani v gosteh premagali KAC s 5:1 in tako so tudi oni že uvrščeni v polfinale. Na druga dva polfinalista pa bo potrebno še malce počakati. Slavija je s 7:4 doma premagala Jesenice in serijo preselila nazaj na Jesenice. Maribor in Bled pa sta v resnici odigrala šele prvo tekmo. S tesno zmago 5:4 je slavil Bled.

Polfinalni obračun se prične v četrtek 5. marca. Olimpijo čaka boljši z dvoboja Maribor – Bled

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko preberete na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top