skip to Main Content
Ekipa dečkov se je uvrstila v finale

Svoj polfinalni dvoboj so zaključili tudi naši dečki (u-15) in to uspešno. Z 2:1 v zmagah so premagali večnega rivala, ekipo KAC.

Naši mladi zmaji so ekipo KAC dvakrat premagali že v rednem delu prvenstva, tako da je uvrstitev v finale več kot zaslužena. So pa bile tekme povečini izenačene in težke.

Pred tednom dni je bila na vrsti prve polfinalna tekma v Tivoliju. Tekmo so bolje pričeli naši. V prvi tretjini so si gostje priigrali kar nekaj izključitev, a na žalost naši niso izkoristili nobene. Je pa nato v 27. minuti v obrambi akcijo pričel Nik Ban Koselj, ki je podal do Oskarja Rogla. Ta je krenil v napad in zadel za prvo vodstvo naših. To vodstvo se je nato proti koncu tretjine še povišalo, ko je Ian Petronijevič Lepša sam krenil proti gostujočim vratom. Branilec ga je še uspel zaustaviti (s prekrškom), a plošček se je nekako vseeno znašel v golu, tako da so imeli naši namesto igralca več na ledu, dva zadetka prednosti na semaforju.

Izgledalo je že, da imajo naši niti igre v svojih rokah, a v hokeju se lahko hitro vse obrne. V 42. minuti je sledil hitri protinapad gostov in izid je bil znižan na 2:1. Tu pa so naši obstali malce nepripravljeni in že takoj po sodniškem metu, so gostje ponovno zadrsali v našo tretjino in hitro dosegli še drugi zadetek. Izid je bil izenačen 2:2. Naši so se potem uspeli malce umiriti. Sledilo je nekaj minut bolj ali manj izenačene igre. Naši so vmes zadeli tudi vratnico, a bolj natančni so bili gostje. V 51. minuti je bil izključen naši igralec. Gostje so pritiskali z igralcem več na ledu. Nekaj časa so naši še zdržali, nato pa je v 53. minuti plošek vseeno našel pot v našo mrežo in gostje so prišli do prvega vodstva. V resnici se je izkazalo, da je bilo to tudi edino vodstvo ekipe KAC v celotni polfinalni seriji. A to je bilo dovolj za prvo zmago KACa na prvi tekmi in naši so se morali obrniti proti naslednjim tekmam.

Sledila je druga tekma. Ta je bila na sporedu v Celovcu. In tekma se za naše ne bi mogla začeti bolje. Že v prvem napadu je po podaji Nejca Goloba zadel Joc Bukovec in naši so hitro prišli v vodstvo. Kljub veliko strelom na vrata (14:12 v korist KAC-a) novih zadetkov ni bilo in z minimalnim vodstvo se je igra prevesila v drugo tretjino. Tu pa naše vodstvo ni trajalo dolgo. Naši niso bili zadosti pazljivi v obrambi in v 27. minuti je bil izid izenačen. Tudi v drugi tretjini je bil to edini zadetek, tako da se je tretja tretjina pričela z izenačenim izidom 1:1. Če smo v prvih dveh tretjina videli le dva zadetka, pa smo veliko več zadetkov videli v zadnji tretjini.  Prvi je padel v 42. minuti. Podal je Oskar Rogl, zadel pa je Svit Ravnik. Minuto kasneje pa je v protinapadu zadel še Lev Lesar (podaja Ian Petronijevič Lepša ter Joc Bukovec). Tekma tu seveda še ni bila odločena, a pobuda je bila vsekakor na naši strani. Domači so občasno pritisnili na naša vrata in tako so sredi tretjine tudi znižali izid na 3:2. A zaključek tekme je ponovno pripadel našim. V 56. minuti je najprej zadel Nejc Golob po podaji Martina Vidmarja. Nejc pa je na to v finišu tekme, ko so domači igrali že brez vratarja, zadel še enkrat in je po podaji Iana Petronijevič Lepše postavil končni rezultat na 5:2.

Sledila je tretja, odločilna tekma v Tivoliju. Tu pa so naši mladi zmaji prikazali najboljšo igro v tem polfinalnem dvoboju. V strelih na gol niti niso tako prevladovali (skozi celotno tekmo je bilo razmerje “le” 32:29 v našo korist). So pa bili naši bistveno bolj nevarni. In to se je kmalu pokazalo tudi na semaforju. V 4. minuti je z natančnim strelom, po podaji Svita Ravnika zadel Nejc Golob. Nejc je nato zadel še enkrat v 14. minuti, ko je bil podajalec Jernej Cerjak. Končni rezultat prve tretjine pa je z zadetkom v zadnji minuti postavil Joc Bukovec (podajalec Ian Petronijevič Lepša).

Vodstvo naših je bilo visoko, a tekma po prvi tretjini praktično nikoli še ni končana. In gostje so res v drugo tretjino vstopili bistveno bolj odločno. Nekaj časa so imeli pobudo in občasno so kar močno pritisnili na naša vrata. A to so naši z novim zadetkom kmalu razbili. Po lepi podaji Martina Rožiča, je bil v protinapadu uspešen Svit Ravnik. Tekma je bila verjetno dokončno odločena 38. minuti, ko so naši imeli na ledu igralca več. Kar nekaj časa so kombinirali v tretjini gostov. Nato pa je Lev Lesar z desne lepo podal do Nejca Goloba, ki je zadel “iz prve” in rezultat je bil že 5:0.

Ekipi sta se nato borili in trudili tudi v zadnji tretjini, a kmalu je bilo jasno da preobrata ne bo. Končni rezultat je po podaji Nejca Goloba in Joca Bukovca, nekaj minut pred koncem dosegel Ian Petronijevič Lepša. Z rezultatom 6:0 so naši dosegli drugo zmago in uvrstitev v finale letošnjega prvenstva.

V finalu se bodo naši srečali z ekipo Jesenic. Jeseničani so bili v rednem delu malenkostno bolj uspešni, tako da imajo oni prednost domačega igrišča. Prva tekma bo tako na vrsti na Jesenicah in to v četrtek 31. marca. Se pa letos finalna serija igra na 3 dobljene tekme, tako da bo za mlade zmaje serija kar dolga in zanimiva.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s prve tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko z druge tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tretje tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek prve tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek tretje tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top